Tpb Onursal Başkanı Korkmazcan TBMM'yi Göreve Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Tpb Onursal Başkanı Korkmazcan TBMM'yi Göreve Çağırdı

Tpb Onursal Başkanı Korkmazcan TBMM\'yi Göreve Çağırdı

Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, AK Parti iktidarının yargıda ve emniyette yaptığı son görevden almalarla devletin rutin işleyişini durdurduğunu belirterek, TBMM'yi göreve çağırdı.

23.12.2013 15:24

Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, AK Parti iktidarının yargıda ve emniyette yaptığı son görevden almalarla devletin rutin işleyişini durdurduğunu belirterek, TBMM'yi göreve çağırdı.

Korkmazcan, yaptığı açıklamada, yargı ve güvenlik bürokrasisinin Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş yetkilerini kullanamaz konuma getirildiğini dile getirdi. Korkmazcan, dünden itibaren eksiklik ve aksaklıkları kamuoyunca bilinen devlet çarkının tamamen durduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Yetkileri tek otorite tarafından gasp edilmiş bir kamu faaliyeti, devlet organlarının icraatı sayılamaz. Bu durumda, Türkiye'de artık sınırlarını yasaların belirlediği bir rejimin yürürlükte olduğunu savunmak çok güçtür. Kamu güvenliği, temel hak ve özgürlüklerin teminatı, keyfi olarak sergilenen, iktidarın suçlarını örtme refleksinin gölgesine itilmiştir. Şu anda içinde bulunduğumuz süreç sıkıyönetim ve olağanüstü hal rejimlerinden daha kısıtlayıcıdır. Sıkıyönetim ve olağanüstü hal uygulamaları hiç olmazsa yasal çerçeveye ve yasama organının periyodik denetimine tabidir. Bugünkü keyfi, denetimsiz ve amacı suç ortaklarını ve suç örgütüne dönüşmüş siyasi yapıların iktidarını, sürdürmek olan uygulamalar, devleti felç etmiştir. Böyle durumlarda sistem içi tek çözüm, TBMM'nin devreye girmesi ve duruma el koymasıdır. Türkiye 1970, 1973, 1979 ve 1998 yıllarında da benzer durumlarla karşılaşmıştı. İktidarların görevlerini yapmak yerine kendi yolsuzluklarını savunma pozisyonuna geçtikleri bunalımları, geçmişte de yaşamıştı. Bu bunalımlar TBMM'nin rejim içi formülleriyle aşılmıştı. 23 Nisan 2013 günü TBMM üyelerine bir uyarı mektubu yayınlamıştım. 1970, 1973, 1979 ve 1998 bunalımlarında da zamanın başbakanlarını bizzat uyarmıştım. Aynı tarihi sorumluluk duygusuyla TBMM'nin değerli üyelerini göreve çağırıyorum. TBMM'nin kendi içinden, Türkiye'ye ve dünyaya güven verecek bir yürütme organizasyonu geliştirmesi, acil ve öncelikli bir görev durumuna gelmiştir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tpb Onursal Başkanı Korkmazcan TBMM'yi Göreve Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement