Trabzonspor: "1996'da Metin Tokat, 2014'te Serkan Tokat Bize Çelme Takıyor" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor: "1996'da Metin Tokat, 2014'te Serkan Tokat Bize Çelme Takıyor"

Trabzonspor: "1996\'da Metin Tokat, 2014\'te Serkan Tokat Bize Çelme Takıyor"

Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı, Eskişehirspor maçının 6'ıncı hakemi Serkan Tokat ve maçın gözlemcisi Metin Tokat'ı ağır biçimde eleştirdi, "1996'da Metin Tokat, 2014'de Serkan Tokat bize çelme taktı" dedi.

15.04.2014 12:35

Trabzon spor teknik sorumlusu Hami Mandıralı, Eskişehirspor maçının 6'ıncı hakemi Serkan Tokat ve maçın gözlemcisi Metin Tokat'ı ağır biçimde eleştirdi, "1996'da Metin Tokat, 2014'de Serkan Tokat bize çelme taktı" dedi. "TRABZONSPOR'U YARIŞTIRACAK OYUNCULAR BULMALIYIZ"

Yerel bir televizyonun spor programına katılan Hami Mandıralı, yeni sezonun transfer politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'a yakışan oyuncuların transfer edilmesi gerektiğini belirten Hami Mandıralı, şunları söyledi:

" Türkiye'de sözleşmesi biten kulüplerdeki oyunculardan Trabzonspor'a yakışan, bu formayı taşıyabilecek oyuncular üzerinde fikir edineceğiz. Bunları bir dosya haline getirip başkanımıza sunacağız. Gerçekten zor bir süreçteyiz. Trabzonspor'un kadro sıkıntısı var. Buna rağmen mevcut oyuncuların iyi niyeti ile bu duruma geldik. Onlar sahada oynayan oyuncular. Bizler onlara dışarda ağabeylik yapıyoruz. Ancak yurt içi ve yurt dışından gelen oyuncular var. Yarından itibaren teknik ekip olarak bu duruma ağırlık verip dosyayı başkana sunacağız. Sezon sonunda devam edecekmiş gibi çalışıp her şeyimizi ona göre hazırlayacağız. Trabzonspor'u futbol arenasında iyi temsil edecek, karakteri sağlam, düzgün oyuncular bulmak zorundayız. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Trabzonspor taraftarı başarı istiyor, şampiyon olmak istiyor. Trabzonspor'u yarıştıracak oyuncular bulmalıyız."

"OTORİTEMİ SARSAMAZSINIZ"

Yabancı futbolcularl konusuna da değinen Hami Mandıralı, takım kadrosunda amacından uzaklaşmış çok futbolcu olduğunu, bunların hepsini birden ortadan kaldırmasının söz konusu olmadığını anlatırken şöyle konuştu:

"Bunlar yönetimsel olarak çözülmesi gereken konular. Bence hiçbir oyuncu, Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı'nın otoritesini sarsmamalı. Sarsamaz. Zokora, lig devam ederken, canımız burnumuzdayken düğün yapıyor. Bundan ne başkanın haberi var, ne benim, ne de kulübün. O zaman olmaz. Burada dik duramazsanız, karar alamazsınız, bütünlüğün saygısını kaybedersiniz. Ben oyunculara, (Gitmeyin) diyeceğim, Colman ile Henrique düğüne gidecek. Onlar, (Nasılsa yarın idmana yetişirim) diyerek gidiyor. Ama ben size, (Gitmeyin) dedim. Siz benim otoritemi sarsamazsınız."

"ZOKORA VE COLMAN ÖZÜR DİLESEYDİ BÖYLE OLMAZDI"

Hami Mandıralı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Henrique geleceği olan bir oyuncu. Artık o kimle konuştu, ne yaptı bilmiyorum. Çok pişman olduğunu ve üzgün olduğunu söyledi, (Sizi bu önemli dönemde yalnız bıraktığım için üzgünüm. Yapmamam gerekiyordu) deyince, (Buyur kardeşim devam et) dedik. Ondan sonra ikinci maçta oyuna koyduk. Ardından Eskişehirspor maçında oynattık. Demek ki ön yargımız yok. Ama Colman, (Ben yanlış yapmadım, özür dilemem) tavırlarında. Zokora ve Colman özür dileseydiler, tabi benden değil, takımdan ve arkadaşlarından, böyle olmazdı. Aslolan Trabzonspor'dur, Trabzonspor'un etik değerleridir. Onlara ben yakıştıramam. Benim fikrim bu. Ben yönetime raporumu sundum, onlar ne uygun görür bilmiyorum."

"ÖZER SON İKİ VEYA 1 MAÇA YETİŞİR"

Eskişehirspor maçında sakatlanan Özer Hurmacı'nın sakatlı konusunda da açıklamalarda bulunan Hami Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özer'de 1.5-2 cmlik yırtık var. İğne tedavisine başlanılacak. Cuma gününe kadar İstanbul'da kalacak. Büyük ihtimalle son 2 veya 1 maça yetişir. Eskişehir'de ki en büyük üzüntüm Özer Hurmacı'nın sakatlanmasıydı. Özer, geldiğinden beri Trabzonlu kimliği ve Trabzonsporluluğu ile takıma çok büyük değer ve katkı verdi. Forması için çok fazla mücadele etti. Çok iyi futbol ortaya koydu. Puan kaybına değil ona çok daha üzüldüm. Öbür türlü sonuç alırsınız ama Özer'i kaybedince inanın çok büyük üzüntü yaşadım. Özer'in sakatlığının tedavi süreci 1 ay gibi gözüküyor. Ama kendine iyi bakan profesyonel bir oyuncu. İnşallah son haftalara yetişecek. Zaten kadromuz sıkıntılıydı."

"TRABZONSPOR'A DAHA ÖNCE GELMEM GEREKİYORDU"

Trabzonspor'da olduğu için mutlu olduğunu da ifade eden Hami Mandıralı, uzun bir süreçten sonra görev aldığınıs vurgularken şöyle dedi:

"Taraftarlara keyif veren bir futbol oynatmaya çalışıyoruz. Trabzonspor'da görev yapmanın, marka takımın içerisinde olmanın keyfini yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte ne olur, onu hep beraber göreceğiz. Şu an çok keyifliyim ve mutluyum. Çünkü sevdiğim takımın içerisindeyim. Trabzonspor'a daha önce gelmem gerekiyordu fakat kısmet olmadı. Trabzonspor'u dışarıdan izlerken, yani görevde olmadığım dönemlerde, kulübenin çok soğuk olduğunu düşünüyordum. Orada bir hareket ve eylem olmadığını düşünüyordum. Futbol bir şölendir. Gol attıktan sonra hocaların ayağa zıplaması gerekiyordu. Öyle bir görüntü sergilemek lazımdı. Allah bana nasıp etti. Tabi Trabzonspor'a yakışır şekilde yapıyorum bunu. Bu takıma daha önce gelseydim, daha çok yol kat edecektim. Belki pro-lisansım olmuş olacaktı. Ama geç oldu ve güzel oldu diye düşünüyorum. En iyisini ortaya koymaya çalışıyoruz. Verdiğimiz kararlar hep Trabzonspor için."

"BOSİNGWA GİBİ ÇIKIP TAKIMIN İÇİN SAVAŞACAKSIN"

Herkesin kulübün markasını iyi temsil etmesi gerektiğini belirten Hami Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence Trabzonspor'da oynamış en büyük yabancı oyuncu Şota'ydı. Beraber oynamamın keyfini yaşadık. Trabzonspor'da görev yapan bütün teknik direktörlerin öncelikli görevi, bu markayı iyi temsil etmek olmalı. Futbolcu isim olabilir. Eğer isimsen Bosingwa gibi çıkıp takımın için savaşacaksın. Dolayısıyla oyuncuların isimli olması, kariyerli olması benim için önemli değil. Trabzonspor'u babalarının çiftliği gibi görürseler, ben buna müsaade etmem. Çünkü ben gördüğünü gören, duyduğunu duyan bir adamım. Eğer görmesem, duymasam diğer insanlardan bir farkımız olmaz. Benim önceliğim Trabzonspor'dur, onun menfaatleridir. Onun için savaşan futbolcular benim için kıymetli ve değerlidir. Onlarla yolumuza devam ederiz. Yetenekleri sınırlı olabilir ama savaşırlar, mücadele ederler. Markasın, kariyerlisin ama kendi keyfine göre oynuyorsun. Ona hiçbir teknik adamın müsaade etmemesi lazım. Ettiği an bittiği andır. Bende o mantıktan gidiyorum. Trabzonspor bizim için kıymetlidir, değerlidir. Bütün Trabzonsporluların canı yanıyor. Bu benim felsefem ve duygum. Yaşamım boyunca hep  böyle devam edecek."

"ÖNCE METİN TOKAT, 2014'DE SERKAN TOKAT"

Takımda teknik sorumlu olarak çalışmak istediğini söyleyen Hami Mandıralı, Trabzonspor'un içinde olan bir kişyi olarak kendisinden daha fazla iyi işler yapmsı için dışarıdan gelecek kişiler olduğunu düşünmediğini vurgularken de şunları söyledi:

"Ama büyükler, ne düşünür bilmiyorum. Bu işe gerçekten gönül verdim. Başarabileceğimi düşünüyorum. Verdiğimiz mesajlar ve kimliğimiz doğru yolda olduğumuzu söylüyor. Ama takdir ederseniz bazı faktörler bizi durduruyor. 1996'da biliyorsunuz Metin Tokat, 2014'de Serkan Tokat bize çelme takıyor. Bunu derken insanlar yanlış anlamasın. Adalet herkese adalet olsun. Eskişehirspor maçında o pozisyonları görmemiştim. Sonra izledim. Eskişehirspor maçında Kadir'in yaptığı penaltı ama Zeki'nin hareketi benim için asla penaltı değil. Canımız yanıyor. Kardemir Karabükspor ve Sanica Boru Elazığspor maçlarında kale çizgisinde olan hakem penaltımızı görmüyorsa burada art niyet olduğunu düşünüyorum. Bunları vurgulamak istedim." - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor: '1996'da Metin Tokat, 2014'te Serkan Tokat Bize Çelme Takıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement