Trafikte kavga sonucu ölüm: Ağırlaştırılmış müebbet talep edildi - Son Dakika
Güncel

Trafikte kavga sonucu ölüm: Ağırlaştırılmış müebbet talep edildi

Trafikte kavga sonucu ölüm: Ağırlaştırılmış müebbet talep edildi

Ankara'da trafikte yol vermeme nedeniyle kavga eden Cevdet Dündar, eşi Kızhanım Dündar'ı vurarak ölümüne neden oldu. Cevdet Dündar hakkında ağırlaştırılmış müebbet, kavgaya karışanlar hakkında ise müebbet hapis cezası istendi. Olay anına ilişkin görüntülerde vurulma anı tespit edilemedi.

02.02.2024 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'da, trafikte 'yol vermeme' nedeniyle kavga ettiği kişilere tabancayla ateş ederken, eşi Kızhanım Dündar'ı (66) göğsünden vurup ölümüne neden olan Cevdet Dündar (71) hakkında, 'üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Kavga ettiği Ali Kürk (29) ve Halit Kürk (58) hakkında ise 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Yenimahalle ilçesinde geçen yıl 3 Eylül'de. Cevdet Dündar, trafikte 'yol vermeme' nedeniyle Halit Kürk ve oğlu Ali Kürk ile tartıştı. Taraflar, araçlarını park edip aşağı indikten sonra kavga etti. Aracından ruhsatlı tabancasını alan Cevdet Dündar, karşı tarafa ateş açarken eşi Kızhanım Dündar engel olmaya çalıştı. Bu sırada kurşunlardan biri Halit Kürk'ün koluna, diğeri ise eşi Kızhanım Dündar'ın göğsüne isabet etti. Halit Kürk, kurşunun kolunu sıyırmasıyla hafif yaralandı. Yaralı Kızhanım Dündar ise ihbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kızhanım Dündar, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası gözaltına alınan Cevdet Dündar ile kavgaya karışan Halit Kürk, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ali Kürk ise serbest bırakıldı.

VURULMA ANI TESPİT EDİLEMEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Ali Kürk ve Halit Kürk hakkında ayrı ayrı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, Cevdet Dündar hakkında ise 'üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede olay anına ilişkin görüntülerin bilirkişiye gönderildiği, gelen raporda tarafların kayıt cihazına uygun açı ve pozisyonda bulunmaması nedeniyle maktulün vurulma anı gibi detaylı tespitin mümkün olmadığı belirtildi. Öte yandan Cevdet Dündar'ın kızları S.K., F.S.G. ve S.A., anneleri ile babaları arasında herhangi bir husumet ve geçimsizliğin olmadığını belirterek, Dündar'dan şikayetçi olmazken Halit Kürk ve Ali Kürk'ten şikayetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trafikte kavga sonucu ölüm: Ağırlaştırılmış müebbet talep edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement