Tümöd Başkanı Akdur: "Akademik Zam" Vaatleri Aldatmacaya Döndü - Son Dakika
Güncel

Tümöd Başkanı Akdur: "Akademik Zam" Vaatleri Aldatmacaya Döndü

Tümöd Başkanı Akdur: "Akademik Zam" Vaatleri Aldatmacaya Döndü

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, YÖK ve Hükümetin "Akademik Zam" vaatlerinin aldatmacaya döndüğünü belirtti.

20.02.2014 12:54

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, YÖK ve Hükümetin "Akademik Zam" vaatlerinin aldatmacaya döndüğünü belirtti.

Akdur, son on yılda diğer kamu kuruluşlarından çalışan personelin özlük haklarında çeşitli iyileştirmeler yapıldığını anımsatarak, "Buna üniversitelerde herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Bu nedenle öğretim üyelerinin özlük haklarında erozyon yaşanmakta bu da başta "kamudan beyin gücü kaçışı' olmak üzere birçok soruna yol açmaktadır" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya'ın Temmuz 2012'de yaptığı, "öğretim üyelerinin sosyal hakları ve maaşlarını iyileştirilmesi için bir çalışma yaptıklarını ve hükümetin konuya çok sıcak baktığı" açıklamasını anımsatan Akdur, "Bu açıklamanın öğretim üyelerinde büyük bir ümit doğmasına neden oldu. Arkasından Maliye Bakanı ile görüştüklerini ve sonbaharda öğretim üyelerine güzel bir müjde varacaklarını açıkladı. Ekim 2012' de Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, öğretim elemanlarının maaşları iyileşecek müjdesini verdi. Başbakan 07 Mayıs 2013 Kızılcahamam kampında Akademisyenlerin maaşlarına zam yapılması için Maliye Bakanı Şimşek'e talimat verdi müjde ve haberleri çıktı. En son Şubat 2014 başında Sanayi Bakanı Fikri Işık akademik zam için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi" dedi.

Akdur, iki senedir 114 bin öğretim elemanının akademik zam ümidi ile adeta oyalandığını, Akademik zammın aldatmacaya döndüğünü, akademisyenlerin akademik zamdan ümidini kestiğini belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tümöd Başkanı Akdur: 'Akademik Zam' Vaatleri Aldatmacaya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hayri ay: 38 yıllık oğ gör en son maaşı 2620 tl. eskiden sınıf öğretmeniydim. daha çok maaşı vardı ( maaş garanti ücret ile 3000 tl ) acaba öğ. gör. den tekrar sınıf öğretmni olabilirmiyim ? kaldıki bu iktidar bu şekilde net olan pek çok problemi çözdü ve bunu da çözeceğini açıkladı 4 0 Yanıtla

Advertisement