Tunceli'de Giyim Mağazası Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Giyim Mağazası Törenle Açıldı

Tunceli\'de Giyim Mağazası Törenle Açıldı

Tunceli Atatürk Mahallesi'nde Güneş Giyim Mağazası Vali Hakan Yusuf Güner'in katılımıyla hizmete açıldı.

14.10.2013 16:35  Güncelleme: 16:33

Tunceli Atatürk Mahallesinde Güneş Giyim Mağazası hizmete açıldı. 07.10.2013 Pazartesi günü saat 14.00'de gerçekleşen açılış törenine; Vali Hakan Yusuf Güner, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yusuf Cengiz, Esnaf ve Sanatkârlar Başkanı Hıdır Bellice, Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Güneş Giyim'in ilimize hayırlı olmasını dileyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, Tunceli Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile birlikte mağazanın açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, " Mağazanın Canab-ı Allah'tan Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni üniversitemize kadar yaya kaldırımı yapıyoruz. Burada yaya kaldırımı olması demek her geçen gün artan öğrenci, öğrenci yakınlarının bu yollarda yürümesi demek. Böylece ticaretle, esnafla tanışması demek. Bunun olması demek artık Tunceli'de savaşın değil barışın, cam çerçeve aşağı indirmenin değil, üretimi ayakta tutmanın ortak bir ses olarak Tunceli'de yükselmesi demektir. Bu çerçevede bütün gençlerimize yıkmayalım, dökmeyelim yaşatmaya çalışalım. Dersim için yaşatmaya çalışalım diyoruz. Gençlerimize her ideolojiyle, her felsefeyle, her düşünceyle buluşmalarını hiçbir yasağın, hiçbir zararının olmadığını ifade ediyoruz. Ancak bir şartla, ister sosyalizme inansın, ister komünizme inansın, ister başka bir şeye inansın ama lütfen değerli arkadaşlar Dersim halkını rahatsız edecek, Dersim'de çalışan insanları rahatsız edecek, otobüs durağının camını yere indirme, esnafın camını yere indirme, esnaflara zarar verme cihetine gitmeyelim. Sizden de bu konuda destek bekliyorum. Dersimliler olarak bu tür eğilimlere, şiddete müsaade etmememiz lazım. Neye müsaade etmemiz lazım, yürüsünler, eleştirsinler, her türlü fikirlerini açıkça ifade etsinler, her türlü demokratik protestolarını yapsınlar ama asla esnafımıza, camını çerçevesine, şiddete yönelmesinler. Ben böyle güzel ticari bir iklimde bu yörenin böyle gençlerin yaklaşımıyla canlanacağına inanıyorum. Hepinize hayırlı kazançlar diliyorum. Cenab-ı Allah Tunceli'de yaşamayıp, Tunceli'ye gelmeyi düşünen Dersim Dersim Dersim diye sabahtan akşama kadar bağıran insanlara da Tunceli'de bir ağaç dikmeyi ya da bir esnaf dükkânı açmayı nasip etsin diyorum. Dersim sevdası, Tunceli sevdası sadece söz ile olmaz, Tunceli'ye bir ağaç dikmeyle, bir esnaf dükkânı açmakla olur, okul açmakla olur, hastane açmakla olur. Bütün Dersimlileri Tunceli'de üretim yapmaya Tunceli'nin insanına hizmet yapmaya davet ediyor, hepinize en kalbi duygularımı sunuyorum." dedi.

Açılış töreni davetlilere yapılan ikram ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunceli'de Giyim Mağazası Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement