Tunceli'deki Çatışma - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Çatışma

Tunceli\'deki Çatışma

Tunceli'de jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Mustafa Akar (21), memleketi Samsun'un Ayvacık ilçesinde toprağa verildi.

24.09.2012 14:33

Tunceli'de jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Mustafa Akar (21), memleketi Samsun'un Ayvacık ilçesinde toprağa verildi.

Dün Samsun'a getirilen şehit Akar'ın cenazesi, askeri hastane morgundan alınarak Ayvacık ilçesi Orhangazi Mahallesi'ndeki annesinin evine getirildi. Burada helallik alındığı sırada şehidin annesi Semiha Sarıoğlu ile ablası Çiğdem Akar (23) fenalık geçirdi. Şehidin anne ve ablasına sağlık ekipleri müdahale ederken, abla Akar, Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Ayvacık Merkez Yeşil Camisi'ne getirildi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni, Mustafa Demir ve Akif Çağatay Kılıç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazından sonra şehidin naaşı bir süre top arabasında taşındıktan sonra askerlerin omuzunda cenaze aracına yerleştirildi.

Belediyenin dağıttığı Türk bayrakları ile donatılan ilçede, cenazeye katılan vatandaşlar büyük Türk bayrağı taşıyarak, terör örgütü aleyhinde slogan attı.

Oğlunun naaşına sarılan baba Hayri Akar'ın güçlükle ayakta durabildiği gözlenirken, baba Akar'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Hayri Akar'ın 15 yıl önce eşinden ayrıldığı, şehidin annesinin ise 12 yıl önce Celal Sarıoğlu ile evlendiği öğrenildi.

Şehit Jandarma Komando Er Mustafa Akar, Keskinoğlu Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Muhabir: İlyas Gün - Mustafa Çavuş/ Dilek Sezen

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement