Türk Bayrağının İndirilmesi Adana'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Türk Bayrağının İndirilmesi Adana'da Protesto Edildi

Türk Bayrağının İndirilmesi Adana\'da Protesto Edildi

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi, Adana'da protesto edildi.

10.06.2014 14:14

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi, Adana'da protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık 150 kişi, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının, bir PKK sempatizanı tarafından indirilmesini protesto etti. Ellerinde dev Türk bayraklarıyla İsmet İnönü Parkı'nda toplanan grup çeşitli sloganlar attıktan sonra şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı ve Bayrak Şiiri okudu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, "Hainlerin, Türk bayrağı üzerindeki emellerini, o bahtsız, o karanlık düşüncelerinin ışığında yaymak istedikleri hainlikleri bir daha protesto etmek için, Adana'dan Türkiye'ye, dünyaya haykırmak üzere buradayız. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerimiz maalesef herhangi bir müdahalede bulunamamıştır" diye konuştu.

Türk askerinin geçmişten bugüne mücadelesiyle Türk bayrağının kazanıldığını vurgulayan Köse, "Askeri gözetleme kulesi darmadağın edilmiş, açılım sürecinde gelinen noktada tek bir silahlı kuvvetler mensubu bu menfur saldırıya cevap verememiştir" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sırasında slogan atıp, ağlayan ve olaya tepki gösteren yaşlı bir kadın dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından grup, sloganlar atarak, Atatürk Parkı'na gitmek üzere Atatürk Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Bayrak satıcılarının da eşlik ettiği grup, cadde üzerinde tekrar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Tekbir de getiren grup, Atatürk Parkı'na ulaştıktan sonra da saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Bayrağının İndirilmesi Adana'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement