Türkçe Olimpiyatlarında Statyumda Toplu Namaz - Son Dakika
Güncel

Türkçe Olimpiyatlarında Statyumda Toplu Namaz

Türkçe Olimpiyatlarında Statyumda Toplu Namaz

Elazığ'da dün akşam düzenlenen 10'uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kutlamalarının yapıldığı Atatürk Stadyumu'ndaki 20 bin kişiden yaklaşık 10 bini, dönüşümlü olarak sahaya inerek toplu yatsı namazı kıldı.

01.06.2012 12:45

Elazığ'da dün akşam düzenlenen 10'uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kutlamalarının yapıldığı Atatürk Stadyumu'ndaki 20 bin kişiden yaklaşık 10 bini, dönüşümlü olarak sahaya inerek toplu yatsı namazı kıldı.

Türkçe Olimpiyatları için Elazığ'a gelen 35 ülkeden yaklaşık 70 öğrenci dün öğleden sonra Gazi Caddesi'nde düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından, Atatürk Stadı'na geçti. Tüm koltukların dolduğu yeşil sahanın büyük bölümünde de protokol üyeleri ve yakınlarının katıldığı Atatürk Stadı'nı dolduran 20 bin kişi, kutlamaları büyük bir coşku ile izledi.

Türkçe Olimpiyatları devam ederken, saat 21.32'de yatsı ezanı okununca, kutlamada gösteri yapan öğrencilerin kıyafetlerini değiştirdiği çadırın bitişiğindeki alanda 100'er ve 200'er kişilik gruplar atsı namazı kılmaya başladı. Tribünlerden dönüşümlü olarak sahaya inen yaklaşık 10 bin kişi, bir yandan gösteriler devam ederken bu bölümde yatsı namazı kıldı.

FETULLAH GÜLEN'E TÜRKÜLÜ GÖNDERME

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı etkinliklerde, Kenyalı 2 öğrenci, Kanal D Anchorman'i Mehmet Ali Birand'ı taklit etti. Birand'ı taklit eden bir sunucu, Hatim adlı konuk öğrenciye, 'Hadi bakalım değiştir' diyerek türküler söyletti. Hatim adlı öğrenci, 'Gurbet bana zor geliyor, gurbete giden döner mi dönmez mi belli değil bilirim, garip kaldım şimdi gurbet ellerde, ah şu eller eller eller gurbet eller yetti gayrı' türküsünü söyleyerek ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'e atıfta bulundu. Bunun üzerine Birand'ı taklit eden Kenyalı öğrenci de "Bravo Hatim. Bitsin artık şu ayrılık, gayrılık. Gurbetteki garip de gelsin artık" dedi ve Hatim'den bir türkü daha istedi. Hatim de bu kez, 'Hasret güllerini serdik yollara, seni bekliyoruz gel bu bahara' sözlerinin yer aldığı türküyü söyledi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, 35 ülkeden gelen öğrenciler, Türkçe ve Kürtçe şarkı ve türküler söyledi, şiirler okudu. Etkinliğe Gabon'dan katılan Nadya adlı öğrenci, Kürtçe 'Şemmamme' türküsü ile stattakileri coşturdu. Romanya ekibi 'Ötme bülbül' kasidesi eşliğinde sema yaparken, Mali ekibi de Elazığ ve Gaziantep yörelerinin halk oyunlarından örnekler sundu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan gençlerin Türkçeyi burada en güzel şekilde temsil ettiğini belirterek, "Aynı zamanda Kürtçe şarkılar da söylediler. Türkçemiz inşallah dünyaya daha çok yayılacak. Türkçeyi öğrenmiş olan her bir değerli kardeşimiz, çocuğumuz, gencimiz bizim o ülkede bir elçimiz, bir köprümüz, gönül bağımız olacak" dedi.

Programın final sahnesinde Bakan Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl ve diğer protokol üyeleri, konuk öğrencilerle, havai fişek gösterileri eşliğinde koro halinde 'Yeni Bir Dünya' şarkısını seslendirdi. Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri, konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkçe Olimpiyatlarında Statyumda Toplu Namaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement