Türkiye'nin En Uzun Nazım Hikmet Heykeli Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Uzun Nazım Hikmet Heykeli Törenle Açıldı

Türkiye\'nin En Uzun Nazım Hikmet Heykeli Törenle Açıldı

Manavgat Nazım Hikmet parkında, heykeltıraş Aslan Başpınar tarafından yapılan 2 metre 40 santimetre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun Nazım Hikmet heykeli törenle açıldı.

27.02.2013 19:24

Manavgat Nazım Hikmet parkında, heykeltıraş Aslan Başpınar tarafından yapılan 2 metre 40 santimetre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun Nazım Hikmet heykeli törenle açıldı.

Manavgat Belediyesi tarafından Kavaklı mahallesinde yaptırılan ve belediye meclisi tarafından Nazım Hikmet'in adı verilen park, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Nazım Hikmet Ran Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz ve ünlü sanatçı Tarık Akan ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.

Törende konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Nazım Hikmet'in özgürlük ve barışı Türk toplumuna en iyi anlatan yazarlardan birisi olduğunu belirtti. Başkan Sözen, "Tüm dünyada en çok tanınan yazarlardan bir tanesi. Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanlarını unutmamak ve sahip çıkmak gerekir. Biz de Manavgat Belediyesi olarak bu misyonu yerine getiriyoruz" dedi.

Nazım Hikmet'e 'Vatan haini' damgasının vurulduğunu belirten Nazım Hikmet Ran Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı sanatçı Rutkay Aziz, " Türkiye Cumhuriyeti'nin barış, bağımsızlık, demokrasi, özgürlük adına er ya da geç güneşlerin altında yaşatacağız. Bu inanç, vatan hainliğini gerekiyorsa devam edeceğiz. Ölümsüz şairimizin anısı önünde de sonsuza dek saygı ve sevgi ile eğiliyorum" ifadesini kullandı.

Sanatçı Tarık Akan ise, Türkiye'de aydınlık ve çağdaşlığın ne demek olduğunu, sosyal demokratlar, sosyalistler, komünistler ve CHP'lilerin anladığını belirtti. Akan, "Biraz geriye dönersek ülkemde bazı yağcılar ve çıkarcılar her yere her bir şeye adını verdiler. Eskiden her yerde Kenan Evren'in adı vardı. Şimdi Recep'in adı var. Her yerde. O da hiçbir yerde kalmayacak. Ülkesine emek veren, ülkesi için ölen, çağdaşlık ve aydınlık için elinden gelen her şeyi yapan, düşüncenin karşılığını, emeğini koyan sayın CHP'li belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. İşte bunlar hep yaşayacaktır. Çünkü bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Rutkay Aziz ve Tarık Akan'a plaket, yağlı boya portrelerini ve Manavgat belediyesi amblemi bulunan çanta hediye etti.

Heykeltıraş Aslan Başpınar tarafından yapılan 2 metre 40 santimetre uzunluğunda Türkiye'nin en uzun Nazım Hikmet heykelinin açılışı ise, Belediye Başkanı Sözen, Rutkay Aziz, Tarık Akan ve CHP ilçe başkanı Ahmet Öztürk tarafından yapıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Uzun Nazım Hikmet Heykeli Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement