Tvnet 9 Temmuz Cuma:Aym Hukuka Aykırı Mıdır? - Son Dakika
Güncel

Tvnet 9 Temmuz Cuma:Aym Hukuka Aykırı Mıdır?

Tvnet 9 Temmuz Cuma:Aym Hukuka Aykırı Mıdır?

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin Sunduğu "Gündem Özel"De Bugün, Anayasa Mahkemesi'nin Verdiği Kararın Anlamı Tartışılıyor.

08.07.2010 16:19  Güncelleme: 16:20

Halkın oyuna sunulan anayasa paketine müdahale ederek daha önce yaptığı hukuk ihlallerine bir yenisini daha ekleyen Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara rağmen Türkiye'nin 12 Eylül'de gerçekleştireceği Referandum sürecine ilişkin analizlerin yapıldığı programda, HSYK Başkanı Kadir Özbek ve YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan başta olmak üzere bir ismin karardan tatmin olmadıklarını açıklamalarının anlamı da kritik ediliyor.

Başbakan Erdoğan tarafından, Ana muhalefet Mahkemesi şeklinde tanımlanan Mahkeme'nin Türkiye'nin demokratikleşme çabası çerçevesinde gerçekleştirdiği reformları neden engellediğine yönelik analizler, reform paketi üzerindeki esas ve usül tartışmalarının hukuki anlamı ve Türk halkının karara yaklaşımın tartışıldığı programda, siyasetçiler, akademisyenler ve yazarlar süreci bütün yönleriyle "Gündem Özel"e değerlendiriyor.

Gündem Özel, 9 Temmuz Cuma 21:00'de TVNET'te.

Kitap Cafe'de Türkiye'nin Aile Fotoğrafı

Kitapseverlerin gündemini ekrana taşıyan, yazar ve editörlerle renkli söyleşiler gerçekleştiren Kitap Cafe bugün "Sosyal Ekonomik Araştırmalar Merkezi"nin kitaplaşan çalışmasının koordinatörlüğünü üstlenen Yazar Cevat Özkaya'yı ağırlıyor. Aile kurumunun Türkiye'deki fotoğrafını çekmeyi amaçlayan çalışma bünyesinde bir çok kişiye yöneltilen sorularla hazırlanan kitap, "Türkiye'de Aile/ Aile'nin Yapısal Özellikleri, İşlevleri ve Değişimi" üst başlığını taşıyor.

SEKAM'ın Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği 12 bölgede ve bu bölgelerdeki toplam 67 ilde 6748 kişiye 156 sorular yönelterek şekillendirdiği araştırma, kültürü, inançları ve algıları ile Türkiye'nin toplumsal yapısında yaşanan dönüşümün anlaşılması imkanı da sunuyor. Özkaya, kitaba yansıyan toplumsal gerçekliğin önemini değerlendiriyor.

Kitap Cafe, 9 Temmuz Cuma 11:50'de TVNET'te.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tvnet 9 Temmuz Cuma:Aym Hukuka Aykırı Mıdır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement