Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Lisenko: "Ayrılıkçılar, ağır silahlarını uzaklaştırmaya yönelik hiçbir adım atmadı.

24.09.2014 22:22

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, ülkenin doğusundaki ayrılıkçıların ağır silahlarını çatışma bölgesinden uzaklaştırmadığını kaydederek, "Eğer ayrılıkçılar ellerindeki ağır silahlarını geri çekmeye başlarsa, Ukrayna silahlı kuvvetleri de çatışma bölgesindeki ağır silahlarını uzaklaştırmaya başlayacaktır" ifadesini kullandı.

Lisenko, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bu doğrultuda bir adım atarak, çatışma bölgesinden çıkarılacak ağır silahların taşınacağı yeni yerleri hazırladığını kaydederek, ancak ayrılıkçıların bu doğrultuda hiçbir adım atmadığını dile getirdi.

Lisenko ayrıca son 24 saatte, 10 Ukraynalı askerin ayrılıkçıların elinden kurtarıldığını belirtti.

Daha önce, ülkenin doğusundaki ayrılıkçılar, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ağır silahlarını uzaklaştırdığı bölgelerdeki ağır silahlarını kısmen geri çekmeye başladığını açıklamıştı.

Belarus'un başkenti Minsk'te 19 Eylül'de imzalanan memorandum, taraflar arasında ateşkesin sağlanmasını, birliklerin bulundukları noktalarda kalmalarını, taraflar arasında her türlü silahın kullanılmasının ve saldırıların yasaklanmasını, ağır silahların çatışma bölgesinden ve yerleşim birimlerinden 15 kilometre geri çekilmesini, güvenlik bölgelerinde mayın ve diğer patlayıcıların yerleştirilmesinin yasaklanmasını ve daha önce yerleştirilen mayınların temizlenmesini, güvenlik bölgesinde AGİT hava araçları hariç tüm uçak ve diğer yabancı uyruklu hava araçlarının uçuşlarının yasaklanmasını öngörüyor.

Yarın rehine değişimi yapılacak

Donetsk Halk Cumhuriyeti Rehine ve Mülteciler Komitesinden yapılan açıklamada da, bugün taraflar arasında planlanan rehine değişiminin "Ukrayna tarafı hazır olmadığından" yapılamadığı kaydedildi.

Açıklamada, Ukrayna hükumeti ile ayrılıkçılar arasındaki rehine değişiminin yarın gündüz saatlerinde yapılacağı ifade edilirken, bu çerçevede taraflar arasında 60'er rehinenin değiştirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Ukrayna makamlarınca daha önce yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki ayrılıkçıların elinde 700 civarında Ukraynalı askerin rehine olarak bulunduğu, 1700 kişiden ise haber alınamadığı kaydedilmişti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement