Uludağ'ın Gözdesi Papağan Poyraz - Son Dakika
Güncel

Uludağ'ın Gözdesi Papağan Poyraz

Uludağ\'ın Gözdesi Papağan Poyraz

Türkiye’ye gelen Arap turistlerin gözde mekanı Uludağ’da bir fotoğrafçının papağanı turistlerin ilgi odağı oluyor.

28.08.2014 14:08

Türkiye'ye gelen Arap turistlerin gözde mekanı Uludağ'da bir fotoğrafçının papağanı turistlerin ilgi odağı oluyor. Teleferikle Uludağ'a ayak basan yerli ve yabancı ziyaretçiler, Sarıalan'da tüneyen renkli büyük papağanı görünce şaşırıyor.

Uludağ'da 15 yıldır profesyonel hatıra fotoğrafları çeken Cemal Bulut, sahil bölgesindeki meslektaşlarının uyguladığı taktiği Uludağ'a uyarlayarak dağa papağan getirdi. Anavatanı Brezilya ve Endonezya gibi ekvatora yakın ülkeler olan renkli büyük papağanlar, uzun kanatları kesilerek uçmaları engelleniyor. 5 yaşında ARO cinsi bir papağan temin eden Cemal Bulut, gelen turistlerin omzuna koyduğu renkli iri kuş ile hatıra fotoğrafları çekerek geçimini sağlıyor.

'Poyraz' ismini verdikleri papağanın çok akıllı bir kuş olduğunu belirten Bulut, her gün 1 kilo Antep fıstığı ile hayvanı beslediklerini belirterek, "Poyraz bazı Türkçe kelimeleri öğrenmeye başladı. 2 yıldır bizde duruyor. Poyraz, artık bizim ailenin bir ferdi gibi oldu. Evimizde akşamları kaldığı özel bir odası var. Her gün arabada bana yardım eden oğlum ile birlikte Uludağ'a inip çıkıyor. Yolda susayınca arabadaki pet şişeyi ağzıyla alıp kucağımıza geliyor. Su vermemizi istiyor. Çok akıllı bir hayvan. Her hangi bir saldırganlığı yok. Her omuza koyup bir poz verdiğinde bir iki tane fıstık veriyoruz. Böylece akşama kadar 1 kilo Antep fıstığı tüketiyor. Beslemesi pahalı, ama geçim kaynağımız olduğu için biz de mutluyuz o da" dedi.

Arap turistler. çam ormanlarda rengarenk bir kuşla Uludağ hatırası çektirdikten birkaç dakika sonra araçta basılan fotoğraflarını hemen alabiliyor. Bir pozu 10 lira lan Uludağ hatırasında, kendi makineleri ile kuşla poz vermek isteyenler de oluyor. Cemal Bulut'a en çok sorulan soru ise, "Bu papağan konuşuyor mu" oluyor.

Poyraz, yaz aylarında 4 ay boyunca Uludağ'a çıkıp iniyor. Özel vitaminler verilen papağanın yeni çıkan kanatları da zaman zaman kesilerek uçması engelleniyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludağ'ın Gözdesi Papağan Poyraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement