Uludağ Tıklım Tıklım - Son Dakika
Güncel

Uludağ Tıklım Tıklım

Uludağ Tıklım Tıklım

Bursa Uludağ'da Doluluk Oranı Yüzde 100'e Ulaştı.

08.02.2011 12:25

Tatilciler Beyaz Cennet'e Gelerek Kayak Yapmanın Keyfini Yaşıyorlar

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, devam eden yarı yıl tatili ile birlikte yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Sömestr tatilini fırsat bilen tatilciler Beyaz Cennet'e gelerek, burada kayak yapmanın keyfini yaşıyorlar. Bursa Valiliği de Uludağ'da kayıp ve kazaların önlenmesi amacıyla bir dizi önlem aldı.

Kayak sezonunun açılmasından bu yana çok sayıda etkinliğe ve gençlik festivaline ev sahipliği yapan Uludağ'da sömestre tatiliyle birlikte büyük bir yoğunluk yaşıyor. Tatillerini Beyaz Cennet'te geçiren tatilciler günlerini bol bol kayak yaparak geçiriyorlar. Pistlerin dolu olduğu Beyaz Cennet'e en fazla ilgiyi ise yabancı turistler gösteriyor. Suriye, İran gibi ülkelerden yabacı tatilcilerin pistlerde geleneksel kıyafetleriyle kayak yapması ise dikkat çekti.

Ağaoğlu My Resort Otelin Genel Müdürü Murat Türker, bu yılın geçen yıllara oranla daha iyi geçtiğini söyleyerek, "Bu yıl Uludağ, özellikle sömestrde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Geçen yıllara göre hava şartları bu yıl çok daha iyi. Tatilciler ve biz otelciler bu durumdan çok memnunuz" dedi.

VALİLİK BİR DİZİ ÖNLEM ALDI

Bu arada Bursa Valiliği, Uludağ'da kayıp ve kazaların önlenmesi amacıyla bir dizi önlem aldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput imzalı açıklamada uyulması gereken kurallar şöyle açıklandı:

"Kayak pistlerine yürüyüş ve piknik amaçlı girişler yapılmayacak. Kızak pisti olarak belirlenen alanın dışında şahısların kendilerine de ait olsa kızak kullanılmasına izin verilmeyecek. Kayak Öğretmenleri Derneği ve mekanik tesis işletmecileri tarafından, kayak pistlerinin kullanılmayan ve tehlike arz eden bölümleri kapatılacak, bu bölgeler kötü hava şartlarında da görülebilecek şekilde şeritlerle işaretlenip, ikaz levhaları bulundurulacak. Kayak pistlerinin işleticileri, çit, file vb. malzeme kullanarak kayak yapanların kayak alanının dışına çıkmasını önleyici tedbirleri alacak, ayrıca bu alanlara konu ile ilgili uyarıcı levhalar asılacak. Kar araçları, kullanım yetki belgesi bulunan personel haricinde kesinlikle kullanılmayacaktır. Hafta sonları ağır tonajlı araçların Uludağ yolu güzergahında trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecektir. Uludağ Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan yol güzergahı üzerinde belirlenen noktalar dışında zincir satılmayacak ve zincir takmak için beklenilmeyecek. 1 Aralık-31 Mart tarihleri arasında, buzlanmayı artırarak trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle, yol güzergâhında bulunan çeşmelerde araç yıkanmayacak"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ Tıklım Tıklım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement