Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndan Uludere İddialarına Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndan Uludere İddialarına Yalanlama

Genelkurmay Askeri Savcılığı Uludere soruşturması hakkında yaptığı açıklamada, delillerin karartıldığı ya da değerlendirilmediği yönünde iddiaları yalanladı.

18.02.2015 14:30  Güncelleme: 15:19

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Şırnak'ın Roboski ilçesinde çoğu çocuk 34 kişinin savaş uçaklarınca bombalanarak öldürülmesi ile ilgili soruşturmada dönemin 2. Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanı Aygün Eker'in askeri savcılık ifadesinde İHA'ların (insansız hava araçları) geçtiği görüntülerdeki kişilerin "kaçakçı olduğu" yolundaki değerlendirmelerini üstleriyle paylaşarak uyardığına ilişkin beyanlarının yer aldığı haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Uludere Soruşturması kapsamında bir kısım delillerin yeni tespit edildiği mevcut delillerin karartıldığı ya da değerlendirilmediği iddiaları doğru değildir. İddialar şüpheli sıfatıyla ifade veren bir personelin beyanının bir kısmıdır" ifadelerine yer verildi.

"TEK TARAFLI YORUMLARA YER VERİLDİ"

Askeri savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 16 ve 17 Şubat'ta bazı basın yayın organlarında, 28 Aralık 2011'de Uludere güneyi sınır ötesinde yaşanan olay hakkında Askeri Savcılık tarafından yapılan soruşturma ile ilgili olarak bazı iddiaların yer aldığı, bu kapsamda soruşturmada yeni delil ortaya çıktığı, bazı delillerin karartıldığı ve kararda dikkate alınmadığı, sansür uygulanarak faillerin aklandığı yönünde tek taraflı yorumlara yer verildiğinin görüldüğü belirtildi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLMİŞTİR"

Bahse konu haberlerde yeni delil olduğu iddia edilen ifade, soruşturma kapsamında Askeri Savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifadesi tespit edilen bir personelin beyanlarının bir kısmından ibaret olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Söz konusu ifade, olayı müteakip soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcılıklarınca toplanan ve görevsizlik kararı ile Askeri Savcılığımıza gönderilen dosyada mevcut tüm deliller ve Askeri Savcılığımızca elde edilen şüpheli ve tanık beyanları ve diğer delillerle birlikte bir bütün olarak ele alınmış, yapılan değerlendirme sonrası karar verilmiş olup, dosyada mevcut diğer ifadelerle birlikte Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu hükümlerine uygun olarak, hem dosyanın taraflarına hem de bireysel başvuru kapsamında yapılacak incelemeye esas olmak üzere Anayasa Mahkemesine gönderilmiştir." denildi.

"ÜZÜCÜ OLAY"

Askeri savcılık açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu bağlamda söz konusu üzücü olayla ile ilgili olarak, tespit edilen tüm deliller birlikte değerlendirilerek, oluşan hukuki ve vicdani kanaat neticesinde kanun yolları açık olmak üzere "Kovuşturmaya Yer Olmadığı" kararı verilmiş ve bu karara yapılan itiraz reddedilmiştir. Soruşturma kapsamında bir kısım delilin yeni tespit edildiği, mevcut delillerin karartıldığı, sansürlendiği veya değerlendirilmediği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Genelkurmay Askeri Savcılığı\'ndan Uludere İddialarına Yalanlama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndan Uludere İddialarına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ahmet: Hükümet orduyu da yıpratmak için maşa olarak kullanıyor. Demokrasinin tek güvencesi TSK. 10 51 Yanıtla
  • ...: Helal olsun askerlerimize 20 28 Yanıtla
  • seher: ULU DEREDIKI OLAYI YAPAN KIŞININ ELI DERT GÖRMESIN 16 29 Yanıtla
  • serkan Yılmaz: Bu ülkede eli silahlı güvenlik birimi sadece polis ve askerdir. Eger sınırda eli silahlı başka oluşum varsa buna terör denir. Yazık türkiyeye kaçakçı deyip bide tazminat ödediler. Bu bizim ne kadar güçsüz olduğumuzun göstergesidir. Çözüm diye diye her şeye boyun eger olduk. 19 21 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: CANİLERRR 19 19 Yanıtla
  • Urfalı..: Kürtler birgün gelecek,kaçacak delik arayacaklar... 9 18 Yanıtla
  • ISLAM: Bütün hamdler ve övgüler Allah sübhanehu ve tealaya mahsustur. Salat ve selam kıyamet öncesi kılıçla gönderilen ve “benim rızkım mızrağımın ucundadır” diyerek o kutlu cihad yolunu müjdeleyen nebisi Muhammed (SAV)’ın, ashabının ve kıyamete kadar o kutlu yürüyüşü sürdüren ve sürdürecek olan muvahhid ve mücahitlerin üzerine olsun. Allah Rasulü (sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor:''Öyle bir gün gelecek ki; kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır. Sahabe sorar: ''Biz o gün sayıca az mı olacağız ya Rasulallah?'' ''Hayır! Aksine sayınız fazla olacak. Ama selin önündeki çer çöp gibi olacaksınız. Zira Allah heybetinizi(korkunuzu) düşmanlarınızın kalbinden çekip alacak ve sizin kalbinize vehen yerleştirecek. '' 5 4 Yanıtla
  • ISLAM: 'KÂFİR OLANLAR BİRBİRLERİNİN DOSTLARIDIR. ' (Enfâl: 73) 'KİTAP EHLİ'NDEN OLAN KÂFİRLER DE MÜŞRİKLER DE SİZE RABB'İNİZDEN BİR HAYIR İNMESİNİ İSTEMEZLER. ' (Bakara: 105) 'ONLAR DÜŞMANDIR, ONUN İÇİN (KENDİLERİNE EMNİYET ETME) ONLARDAN SAKIN!' (Münâfikûn: 4) 'SİZE BİR İYİLİK DOKUNURSA BU ONLARI ÜZER. BAŞINIZA BİR MUSİBET GELSE BUNA DA SEVİNİRLER. ' (Âl-i imrân: 120) Batı'nın geçmişi; vahşet, katliam, soykırım -hemen tüm insanlık suçlarının- tarihidir. Bu vahşet sadece insanların canlarına, mallarına kastetmekle yetinmemiş, maneviyatlarına, ahlâklarına, insanlıklarına da yönelmiş büyük bir tecavüzdür. Nitekim son birkaç yüzyıldır insanlık âlemini kasıp kavuran büyük harplerin ve katliamların tamamına yakını Batı kaynaklıdır. 2 2 Yanıtla

Advertisement