Uluslararası Basının Türkiye'ye İlgisi Arttı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Basının Türkiye'ye İlgisi Arttı

Uluslararası Basının Türkiye\'ye İlgisi Arttı

BYEGM Genel Müdürü Cemalettin Haşimi, uluslararası basının Türkiye'ye ilgisinin arttığını belirterek, "Yüzlerle görülen yerleşik yabancı basın sayısı bugün 300'ü geçmiş durumda" dedi.

08.06.2015 17:20  Güncelleme: 17:21

Haşimi, BYEGM ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğinde, Türkiye'deki seçim atmosferini yansıtmak üzere ve milletvekili genel seçimini takip etmek isteyen basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla, Ankara'da kurulan basın merkezinde değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de seçimlere yerli ve yabancı basının ilgisinin her zaman yoğun olduğunu belirten Haşimi, "Biz basın yayın olarak Türkiye'nin kamu diplomasisi açısından bu ilgiyi biraz daha kolaylaştırmak, gazetecinin çalışma koşullarına katkıda bulunmak amacıyla basın merkezleri açtık" dedi.

Haşimi, Ankara, İstanbul, Berlin ve New York olmak üzere dört farklı noktada basın merkezi açtıklarını ifade ederek, daha sonraki seçimlerde bu noktaların sayısını artırmayı düşündüklerini bildirdi.

Kurulan basın merkezlerine ilişkin Haşimi, "Basın merkezlerinde Türkiye'deki seçim sistemine dahil 5 ayrı dilde hazırlanmış kitapçıklar veriliyor. Türkiye'de seçim sistemi anlatılıyor. BYEGM'nin teknik olarak görevi basın mensuplarının çalışma koşullarını iyileştirmek" diye konuştu.

Haşimi, Türkiye'nin son 3-4 yıldır çok ciddi dezenformasyon sorunu ile karşı karşıya olduğuna işaret ederek, "Bizim görevimiz basın mensuplarına doğru bilgiyi hızlı şekilde ulaştırabilmek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Basının Türkiye'ye İlgisi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement