Uluslararası Öğrenciler KİSA'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Öğrenciler KİSA'da Buluştu

Uluslararası Öğrenciler KİSA\'da Buluştu

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen tanışma programı, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

01.10.2013 10:03  Güncelleme: 10:12

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen tanışma programı farklı ülkelerden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. KİSA Başkanı Mehmet Baydemir ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa katılan Kocaeli Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, uluslararası öğrencilerin sorunlarını dinledi. Tanışma programına MÜSİAD Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Şemsettin Ceyhan ve Ercan Azak ile Umuttepe Camii Yaptırma Yaşatma Kültür Derneği Başkan Vekili Yüksel Özdemir de katıldı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Umuttepe Camii toplantı salonunda düzenlenen tanışma programının açılış konuşmasını yapan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, Kocaeli'deki uluslararası öğrenci sayısının her geçen gün arttığını vurguladı. Bu artışın kent açısında oldukça önemli ve sevindirici olduğunu belirten Baydemir, "Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Kocaeli'de 64 farklı ülkeden 658 uluslararası öğrenci bulunmaktaydı.

74 ÜLKEDEN 960 ÖĞRENCİ

Ancak bu yıl 74 farklı ülkeden 960 öğrenci eğitim görecek. Üniversitemizde Türkçe eğitim merkezinin de açılmasıyla birlikte Kocaeli'ye ilk defa Türkçe bilmeyen öğrenci geldi. Yaklaşık 100 öğrenci bu yıl Türkçe öğrenecek ardından bölümlerinde eğitim almaya başlayacak. Öğrencilerimiz çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu sıkıntıları dile getirebilmeleri amacıyla yetkili makamları öğrencilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK AZDI

Kocaeli Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık da yaptığı konuşmada Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden mezun olduğunu belirterek, "Bizim zamanımızda uluslararası öğrenciler büyükşehirlerde vardı ve sayıları bir elin parmaklarını geçmezdi. Ancak şimdi birçok ilimizde yüzlerce uluslararası öğrenci eğitim görüyor" şeklinde konuştu.

BİZİM MİSAFİRİMİZSİNİZ

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği'nin önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydeden Işık, "Öğrencilerimiz burada bizim misafirimiz durumundalar. Onları en iyi şekilde ağırlamak ve sıkıntılarına çözüm aramak için buradayız. Sizlerin bir an önce okullarınızı bitirip hem kendinize hem de ülkenize faydalı insanlar olmanızı temenni ediyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Işık, daha sonra uluslararası öğrencilerin barınmadan sağlık imkânlarına çalışma koşullarından Türk vatandaşı olunmasına kadar pek çok konudaki sorusunu cevapladı. Uluslararası öğrenci tanışma programları önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Öğrenciler KİSA'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement