Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ercan: "Slovakya'yı Yenmek İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ercan: "Slovakya'yı Yenmek İstiyoruz"

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ercan: "Slovakya\'yı Yenmek İstiyoruz"

Ümit Milli Futbol Takım teknik direktörü Abdullah Ercan, 2017 U21 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında karşılaşacakları Slovakya maçını kazanmak istediklerini söyledi.

23.03.2016 14:42

Ümit Milli Futbol Takım teknik direktörü Abdullah Ercan, 2017 U21 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında karşılaşacakları Slovakya maçını kazanmak istediklerini söyledi. Ümit milli takımının 17 senedir hiçbir turnuvada yer alamadığını hatırlatan Ercan, "Hedefimiz şampiyonaya katılmak" dedi.

Ümit Milli Futbol Takımı, 29 Mart Salı günü Slovakya U21 Takımı ile Myjava'da yapacağı 2017 U21 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçının hazırlığı için Antalya'da kampa girdi. Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki Ümit Milliler, Sentido Zeynep Resort'ta toplandı. Aday kadroda Emre Mor ile Umut Meraş ilk defa yer aldı.

Teknik Direktör Abdullah Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada Slovakya ile çok kritik bir maç oynayacaklarını söyledi. Slovakya'nın bir maç fazlasıyla 9 puana sahip olduğunu Ümit Milli Takımı'nın ise 6 puanı bulunduğunu anlatan Abdullah Ercan, "Rakip de bizi yenmeye çalışacak. Grupta avantaj elde etmek için bizim de ilk hedefimiz galibiyet. Kritik bir maç oynayacağız. A Milli Takım'la beraber kamp yapıyoruz. 2017 Avrupa Şampiyonası için iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Karşı takımda da ciddi anlamda yetenekli oyuncular var. Bizim de ciddi yetenekli oyuncularımız var" dedi.

HEDEF ŞAMPİYONAYA KATILMAK

Slovakya maçının çok önemli olduğuna dikkati çeken Ercan, yenilmedikleri takdirde avantajlı duruma geçeceklerini söyledi. Slovakya maçının ardından Ümit Milli Takımı'nın kalan 4 maçının 3'ünü sahasında oynayacağını kaydeden Ercan, daha sonra Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Beyaz Rusya ve deplasmanda Hollanda'nın ardından yeniden Slovakya ile karşılaşacaklarını kaydetti. Ümit Milli Takımı'nın hedeflerini anlatan Ercan, "Hedefimiz tabi ki şampiyonaya katılmak. Daha doğrusu bütün turnuvalara katılmak. Uzun zamandır da katılamamışız. Yaklaşık 16-17 senedir ümit milli takım turnuvalarında yokuz. Geçen sene İsveç'e çok talihsiz bir şekilde kaybettik. Bizi yenen İsveç takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Bu sene orada olmak istiyoruz. Bundan sonraki senelerde de orada olmak istiyoruz" diye konuştu.

EMRE MOR VE UMUT MERAŞ İLK KEZ

Abdullah Ercan, asıl hedeflerinin ise mümkün olduğu kadar A Milli Takım'da oynayabilecek donanımlı oyuncular yetiştirmek olduğunu söyledi. Emre Mor ile Umut Meraş'ın ilk defa ümit milli takım aday kadrosunda yer aldığına değinen Ercan, şöyle konuştu:

"İkisini de uzun zamandır takip ediyorduk. Performanslarını değerlendiriyorduk. Emre Mor bildiğiniz gibi daha önce Danimarka U19 Milli Takımı'nda oynamıştı. Kendisi de Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istediğini söyledi. Takımımıza bir heyecan katacak. İleride de A Milli Takım'da oynayacak. Umut keza bizim sıkıntılı bir bölgemiz sol bek için düşünülen bir oyuncu. İkisinin de performansını göreceğiz."

ADAY KADRODA ŞU OUYNCULAR YER ALDI:

" Gaziantepspor'dan Muhammed Alperen Uysal- Hakan Çinemre- Orkan Çınar, Çaykur Rizespor'dan Gökhan Akkan, Adanaspor'dan Emre Uğur Urun, Giresunspor'dan Emre Can Coşkun, Eintracht Frankfurt'tan Kaan Ayhan, Bursaspor'dan Emre Taşdemir, Boluspor'dan Cengiz Umut Meraş, Feyenoord Rotterdam'dan Bilal Başacıkoğlu, FC Nordsjaelland'dan Emre Mor, AS Roma'dan Salih Uçan, Trabzonspor'dan Okay Yokuşlu, Gençlerbirliği'den İrfan Can Kahveci, Giresunspor'dan Tugay Kacar, Fenerbahçe'den Uygar Mert Zeybek, Medipol Başakşehir'den Enver Cenk Şahin, Hannover 96'dan Kenan Karaman, Medicana Sivasspor'dan Beykan Şimşek, Nac Breda'dan Enes Ünal."

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ercan: 'Slovakya'yı Yenmek İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement