Umke'den Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Umke'den Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı

Umke\'den Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından düzenlenen kurtarma tatbikatları gerçeğini aratmadı.

11.03.2014 17:39

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından düzenlenen kurtarma tatbikatları gerçeğini aratmadı.

Burç Göleti çevresinde kamp kuran UMKE, gerçeğini aratmayan kurtarma operasyonları yaptı. İlk olarak trafik kazası geçirmiş insanları kurtaran UMKE ekipleri, daha sonra dereye düşmüş bir kişiyi kurtardı. Tatbikata; Gaziantep Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Avcı, Şube Müdürü Orhan Balyemez katıldı.

Gaziantep Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Avcı, Gaziantep UMKE ekipleri olarak her türlü olağanüstü duruma hazır olduklarını belirterek, "Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri olarak Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı acil ve afetlerde mücadele sağlık hizmetleri şubesi altında faaliyet gösteriyorlar. Koordinatör il olarak Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis illeri de bize bağlı her ilde birer tatbikat yapılıyor. Her türlü olağanüstü durumlara hazırlıklı olabilmek adına bu tatbikatlar yapılıyor. Toplam 28 kişi diğer illerden Gaziantep'ten 10 kişilik katılım var. Diğer illerden de azalan sayıda katılımlarla devam ediyor. Gaziantep UMKE ekipleri şu an 67 personeliyle her türlü olağanüstü duruma hazır" dedi.

Kampın bir gün daha Burç Ormanları'nda süreceği öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Umke'den Gerçeği Aratmayan Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement