Unakıtan'ın Sağlık Durumu İyi - Son Dakika
Güncel

Unakıtan'ın Sağlık Durumu İyi

Unakıtan\'ın Sağlık Durumu İyi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde böbrek nakli olan Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık durumu hakkında ameliyatı yapan doktorlar ve hastane yönetimi tarafından basın açıklaması yapıldı.

25.05.2013 18:27

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde böbrek nakli olan Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık durumu hakkında ameliyatı yapan doktorlar ve hastane yönetimi tarafından basın açıklaması yapıldı. AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak, Prof. Dr. Halil Ertuğ, ameliyat ekibinin başındaki Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Uzman Dr. Barış Uslu ve Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Kumru Özkan kameralar karşısına geçti.

Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Unakıtan'ın ameliyatıyla ilgili şunları söyledi: "Eski Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan hastanemize daha önce de gelmişti, tetkikleri yapılmıştı ve beklememiz gerekiyordu. Bu süreci atlattık, ve kendisine nakil yapmamız gerekiyordu. Kendisine bugün böbrek naklini gerçekleştirdik. 3.5 saat süren bir ameliyat oldu. Gayet başarılı geçti. Standart bir nakil diyebiliriz. Kendisi yoğun bakıma bile çıkmadı. Tansiyonu ve bulguları gayet normaldi. Böbreği takar takmaz, idrar çıkarmaya başladı. Şu an kendisi özel odasında, bütün rutin bulguları normal. İlaçlarını alıyor, bir sıkıntımız yok. Verici de başarılı bir ameliyat geçirdi. Şu an odasında dinlenmekte. Nakil Etik Kurul onaylı olarak dünüründen yapıldı. Biz normal bir nakilde 4- 5 gün sonra hastaları taburcu ediyoruz."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici ise ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Geçici, "Bugüne kadar birçok ilkleri başaran organ nakil merkezimiz bugün de önemli bir ameliyat gerçekleştirdi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Unakıtan'ın Sağlık Durumu İyi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement