Üniversiteli Öğrencilerden Soma'ya Yardım Sergisi - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Öğrencilerden Soma'ya Yardım Sergisi

Üniversiteli Öğrencilerden Soma\'ya Yardım Sergisi

SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencileri, gelirini Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailesine bağışlayacağı yıl sonu sergisini açtı.

22.05.2014 21:08

SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencileri, gelirini Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailesine bağışlayacağı yıl sonu sergisini açtı.

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde (AVM) açılan sergiye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, OMÜ Samsun MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taner Yıldız, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan OMÜ Samsun MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, "Sergimiz 2013 - 2014 eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin çalışmalarından oluşmaktadır. Bu sergimizi daha önce açmayı planlıyorduk. Ancak Soma'da yaşadığımız acı olaylar sonrasında hepimiz derinden üzüldük. Öğrencilerimizin bu konuya hassasiyetleri vardı ve kendi kararlarıyla bize gelip bu serginin bir amacının olmasını istediler. Ürünlerini ve ürünlerinden elde edecek olan gelirlerini satışa sundular. Tüm gelirleri Soma'daki acı olayları yaşayan ailelerin yakınlarına gönderilmek üzere bağışta bulunmak istediler. Bizde bu olaydan çok onur duyduk. Bu sergimizin asıl amacı da budur. Umarım hedefimize ulaşırız" dedi.

Sergilerinin daha önce okulda sergilediklerini ama bu sefer de satışa sunarak gelirini Soma'daki ailelere bağışlayacaklarını ifade eden öğrenciler ise, "Biz bunları zevk alarak yapıyoruz. Sergimizin amacı, bölümümüzü tanıtmak ve tüm gelirler Soma'ya bağışlanacak. Okulumuz Soma için yardım kampanyası düzenledi. Hem kendi işimizi gösterdik hem de Soma'ya böyle bir günde destek vermek adına yaptık. Bu yaptıklarımızı daha öncelerde okulda sergiliyorduk ama bu sefer de satışa sunularak gelirini Soma'ya bağışlayacağız" diye konuştular.

Ana temasının Surname-i Humayun olan sergide vitraydan, seramiğe, vizyondan, tarama ve desen çalışmalarına kadar sadece 2. sınıf öğrencilerin yaptığı toplam 160 eser, Yeşilyurt AVM'de 22 - 28 Mayıs 2014 tarihine kadar sergilenecek . - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Öğrencilerden Soma'ya Yardım Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement