Ünye Belediyesi Turizm Danışma Bürosu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ünye Belediyesi Turizm Danışma Bürosu Hizmete Açıldı

Ünye Belediyesi Turizm Danışma Bürosu Hizmete Açıldı

Turistik ilçe olan Ünye'nin Turizm Danışma Bürosu ihtiyacı Ünye Belediyesi tarafından karşılanarak hizmete açıldı.

11.07.2013 21:48  Güncelleme: 21:49

Ünye Cumhuriyet Meydanı Ziraat Bankası yanında kurulan Ünye Belediyesi Turizm Danışma bürosu faaliyete girdi. Yerli ve yabancı turistlere turizmle ilgili ilçeye ilişkin bilginin verileceği turizm danışma bürosuna ilişkin açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Belediyemiz, büroda turistlere bilgilendirme yapacak yabancı dil bilen eleman görevlendirdi. Ünye'ye gelen yerli ve yabancı turistler, turizm danışma ofisinden şehir hakkında bilgi sahibi oluyor" dedi.

İlçeyi tanıtmak, turizmde eksikleri tamamlamak adına bu çalışmayı yürüttüklerini belirten Arpacıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Şehrimizi yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimize daha iyi tanıtmak ve anlatmak, insanlarımızın sıcakkanlılığını, şehrimizin güzelliklerini ortaya koymak adına Ünye'nin ihtiyacı olan Turizm Danışma Bürosunu faaliyete soktuk. Ünye evi konseptinde hazırlanan büromuzda İngilizce bilen bir personelimiz de göreve başladı. Ünye turizmine ilişkin detay çalışması yaparak, turizm verisi oluşturduk. İlçemize ait tarihi ve doğal güzelliklerin anlatıldığı broşürümüz Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. İlçemize gelenlere hitap edebileceğimiz bilgilerimiz mevcut. Yerli yabancı turistlere hizmet verebilecek Turizm Danışma Büromuzun yerinin bir avantajı da, büronun karşısında sadece tur otobüslerine tahsisli bir alanımız var."

Ünye Belediyesi Turizm Danışma bürosu sorumlusu Nurcan Kalafat, ofisin temmuz ayında faaliyete geçtiğini, bugüne kadar 60 turistin ve 20'şer kişiden oluşan 4 kafile grubunun Ünye'yi ziyaret ettiğini söyleyerek, "Ünye'yi ziyaret eden turistlerin yaklaşık yüzde 20'si İtalya, Almanya ve İngiltere'den gelen ziyaretçilerimiz. Yüzde 80'lik kısım hem turistik, hem de İç Anadolu başta olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinden gelen Türk ziyaretçiler. Karadeniz'in doğa turizmini tanımak ve keşfetmek için ilçemize gezi düzenleniyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünye Belediyesi Turizm Danışma Bürosu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement