Üras: Başbakanımıza ve Partimize Dil Uzatılınca Susamazdık - Son Dakika
Güncel

Üras: Başbakanımıza ve Partimize Dil Uzatılınca Susamazdık

Üras: Başbakanımıza ve Partimize Dil Uzatılınca Susamazdık

Akdeniz TV stüdyolarında gerçekleşen 'Gündem Özel' Programının Konuğu Başkan Üras gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

21.09.2013 09:27

Akdeniz TV'de canlı olarak yayınlanan 'Gündem Özel' programının konuğu Başkan Yusuf Üras oldu. Kendisi ve başkanlığını yaptığı kurumlar hakkında gazetelerde çıkan periyodik olumsuz haberlere alıştığını belirten Üras " İftira, dil uzatma ve laf atmalar beni aşıp da partimize ve başbakanımıza kadar uzanınca susamazdım" diyerek son günlerde çeşitli gazetelerde çıkan eleştiri ve iftara içerikli haberlere karşı yanıt verdi. Gazetelere konu olan tüm haberlerden 'soruşturmaya gerek yoktur' kararı çıktığını hatırlatan Başkan Üras, ısmarlama habercilik yapan bu gazete ve gazetecilere yönelik adli süreci başlattığını da ekranlardan duyurdu.

Akdeniz TV'nin deneyimli televizyoncusu ve kanalın Genel Yayın Koordinatörü olan Ülker Başakıncı'nın sunuculuğunu üstlendiği 'Gündem Özel' programının konuğu Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras oldu.

Başkan Üras, İddialara Sert Yanıt Verdi… Program sunucusu Ülker Başakıncı ilk olarak Başkan Üras'a şu soruyla programı açtı: "Sizi birkaç defa çeşitli nedenlere kanalımızda ağırladık. O zamanlarda da GATAB'a ve şahsınıza yönelik haberler çıktığında bunlar hakkında konuşmuyor, cevap vermiyor her seferinde 'Bizim işimiz çalışmak, Kemer için yaptıklarımızı konuşalım, cevap vermeye vaktimiz yok' diyordunuz, şimdi ne oldu da birden programımızda son günlerde gazetelerde çıkan haberler hakkında cevap verme ihtiyacı duydunuz?"

Başakıncı'nın sorusuna "Meyve veren ağaç taşlanır" sözüyle yanıt veren Başkan Üras, 25 yıldır siyaset hayatının içinde olduğu pek çok kez benzer ithamlara maruz kaldığını ancak son haftalarda çıkan gazete haberlerinin kendisini ve başkanlığını yürüttüğü kurumları aştığı için yanıt vermenin, şart olduğunu belirtti. Üras, Antalya'da yayın yapan ancak ısmarlama haberlerle gazete manşetlerini dolduran bazı gazetelerin bu kez bağlı olduğu partisini de hedef alınca susamayacağını bu nedenle tv ekranlarında yapılan haberler asılsız haberler hakkında konuşmak istediğini belirtti. Üras, sipariş üzerine yayın yapan gazetelere yönelik eleştirilerini şu sert sözlerle belirtti: " Düzenli olarak, şahsımı, GATAB'ı, yaptığımız çalışmaları ve hatta ailemi dahi hedef alan ısmarlama haberlere karşı hiç cevap vermedim. tenezzül dahi etmedim. Çünkü bunların birileri tarafından bizi ve bizim yaptıklarımızı yıpratmak, itibarsızlaştırmak istendiğini artık ben de tüm Kemerli hemşerilerim de ezberledi. Ancak son günlerde çıkan gazete şahsımın üzerine de çıktı. Bağlı olmaktan hizmet vermekten büyük onur duyduğum partime ve dahi başbakanımıza kadar laf atmalar bu gazetelerde çıkınca kimse bizim susmamızı bekleyemezdi. Artık iş beni de aşıp partimize kadar uzanınca ekranlardan doğruları açıklamak, insanları ve kamuoyunu aydınlatmak zaruri oldu."

Üras: " Biz Ancak İşimizin Kralı Oluruz"… İlgili gazetelerde photosopla başkan Yusuf Üras'ı ve Başkanı padişah gibi kral gösterildiğini hatırlatan sunucu Başakıncı bu fotoğraf ve haber hakkında düşüncelerini Başkan Üras'a sordu. Üras: " Ülkemiz Cumhuriyet rejimiyle yönetiliyor. Bu insanlar Cumhuriyet rejiminde padişahlığın, krallığın olmayacağını dahi bilmiyor. Biz olsak olsak işimizin kralı oluruz. Bildiğimiz tek şey Kemer'e proje üretmektir" diyerek cevap verdi. Bu gazetelerin Kemer'de dağıtıldığını ancak inandırıcılığının da artık Kemerli nezdinde olmadığını belirten Üras, " Kemerli vatandaşlarım artık bu gazeteyi görünce artık gülüp geçiyor, dikkate dahi almıyor" dedi. Gazete haberlerinin o kadar bilinçsiz ve araştırılmadan yazıldığını da söyleyen Üras, Evli olmayan kardeşini evli gibi yazıldığını, hatta olmayan karısına Mercedes marka otomobil aldığı şeklinde haberler yazıldığını da belirten Üras, " Haberlerin ısmarlama yazıldığı, birilerinin söylemleri üzerine yazıldığı çok belli. Çünkü o kadar bariz hatalar ve bilgi eksiklikleri içeriyor ki. Evli olmayan kardeşimi evli gösterdiler" dedi. Ismarlama haber yapan bu tür gazetelerin kimlerle nasıl bir ticari pazarlık yaptığını belgelediklerini de belirten Başkan Üras, bu gazetelerle ve gazetecilerle ilgili adli süreci de başlattıklarını belirtti.

Gündem Özel Programının sunucusu Ülker Başakıncı, GATAB'la alakalı gazetelerde çıkan; elektrik borcu, derin deniz deşarj hatlarında yolsuzluk iddiaları gibi daha pek çok konu hakkında çıkan haberlerin doğruluğunu da başkan Üras'a sordu. Üras, gazetelerde çıkan bu haberlerin hiçbir suretle gerçeği yansıtmadığını, tüm adli makamların, savcıların, ve hatta organize şubenin dahi incelemelerinden temiz ve aklanarak çıktıklarını belirtti. Üras: " Şimdiye kadar bizimle alakalı yapılan tüm bu iddia ve ithamlarla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmalardan hep 'soruşturmaya gerek yoktur' yazısı aldık

Başkan'dan Kemer'e Asma Köprü Müjdesi… Çamyuva –Kriş arasına GATAB olarak asma köprü projesini gerçekleştireceklerinin de müjdesini veren Başkan Üras, bu proje ile ilgilide aynı zihniyetin yakın zamanda pek çok asılsız iddia ortaya atacağını belirtti. Üras, " Kemer'imizin uzun zamandır hasret kaldığı, beklediği Çamyuva-Kriş arasını çok güzel bir asma köprü ile bağlayacağız. İçinde otomobillerin geçeceği, 120 metre uzunluğundaki bu köprü Kemer'in sembol bir eseri olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üras: Başbakanımıza ve Partimize Dil Uzatılınca Susamazdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement