Uşak Trafik Festivalin Başladı, Konser İptal - Son Dakika
Güncel

Uşak Trafik Festivalin Başladı, Konser İptal

Uşak Trafik Festivalin Başladı, Konser İptal

Uşak Trafik Festivali vatandaşların katılımıyla başladı.

11.05.2013 21:57

Uşak Trafik Festivali vatandaşların katılımıyla başladı. Festival kapsamında düzenlenecek olan konser Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki patlama nedeniyle iptal edildi.

Uşak Üniversitesi, Uşak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliği ile düzenlenen 'Uşak Trafik Festivali' başladı. Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na 'Trafikte Saygı Hayat Kurtarır' sloganları eşliğinde yürüdü. Festivalin açılış törenine Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Pehlivan, Vakfın Başkan Yardımcısı Tufan Güven, üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler, motosikletleri ile Sebaste Enduro Motokros Kulübü ve Anadolu Kaplanları, atları ile ciritçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Uşak'ta ilk defa trafik festivali düzenlendiğini belirten Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Tufan Güven, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde Trafik Festivalleri düzenleniyor. Ülkemizde bir defa Bursa'da bu festival denenmiş, ama sürdürülebilirliği olmamış. Uşak olarak bizde Trafik Festivalini gerçekleştirdik. Trafikte saygı hayat kurtarır. Doğumdan ölüme trafikteyiz. Doğduk evimize arabayla gittik, son yolculuğumuza da arabayla götürdüler. Doğumdan ölüme trafiğin içindeyiz" dedi.

KONSER REYHANLI'DAKİ PATLAMA NEDENİYLE İPTAL

Uşak Trafik Festivali'nin düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketlerin verilmesinin ardından festivalin konser bölümü Reyhanlı'daki patlama nedeniyle iptal edildi. Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Tufan Güven, "Hatay ilimizde bugün üzücü bir olay yaşandı. Terörün boyutu yok. Trafik terörüde var her türlü terörde var. Bu olayda yurttaşlarımızın can kayıplarının olması nedeniyle festivalimizin müzik etkinliğini iptal ettik. Hepinizden özür diliyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Trafik Festivalin Başladı, Konser İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement