Üstün Dökmen Hayatını Kaybeden İşçi Yakınlarına Seslendi - Son Dakika
Güncel

Üstün Dökmen Hayatını Kaybeden İşçi Yakınlarına Seslendi

Psikolog Üstün Dökmen, NTV canlı yayınında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi yakınlarına seslendi.

19.05.2014 12:33  Güncelleme: 12:47

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki ölen işçilerin yakınlarına Uzman psikolog şunları söyledi:

"Sosyal medyada duyduğum ve Soma'dakilerin söylediğine göre orada ölenlerin çoğu emekli. Ama çalışıyor. Neden? Çünkü çocuğunu dershaneye gönderip okutabilmek için.

'HEPSİNİ OKUTACAĞIZ'

O adamlar çocuklarını ölerek okuttular. Şimdi okuyacak hepsi. Hepsini okutacağız.
Ama ölmeyenler nasıl okutacak bilmiyorum.Oradaki kadınlar tarım yok diyor tarımdan kazanamıyoruz diyor. Fabrika yok. Mecburen madende çalışmak zorunda. 300 lira zam almış çok sevinmiş kocası.

Uzman psikolog Dökmen bundan sonrası için neler yapılacağını da anlattı: 

"Bundan sonra ne yapazacağız. Gittiğimizde 3-5 gü içinde psikoterapi yapılmaz. Hiçbir meslektaşım yapmaz. Van'a da, Marmara depremine de, buraya da arkadaşlar gidiyor.İlk gün sadece el tutmaya, sarılıp bağrımıza basmaya gidiyoruz. Acılarını paylaşıyoruz.

'20 GÜN SONRA TERAPİ BAŞLAMALIDIR'

Yaklaşık 20 gün sonra terapi başlamalıdır. Özel teknikler vardır bunun için. Yakınlarını kaybedenlere gerekebilir. Sokakta şunu sıklıkla gördük; sokakta dolaşıp da yüzüne cesetlerin çarptığı adamlar var. Yüzlerindeki ifadelerden anlaşılıyor. İlk gün onlara terapi yapılmaz.

'YILDIZLARA GİTTİ ORDAN SANA BAKIYOR'

Çok pratik tavsiyeler; madende babasını kaybeden özellikle erkek çocuklara "Artık baban yok bu evin erkeği sensin." demesinler. Bu çocuğa çok ağır bir sorumluluktur.
Bir de ölüm olayını yaldızlamamak gerekir. "Yıldızlara gitti ordan sana bakıyor. yok Japonya'ya gitti bir gün gelecek." tarzında cümleler kurmayın. Özellikle bir güne geleceğini asla söylemeyin.

'BABAN ÖLDÜ DENMESİ GEREKİYOR'

5 yaşındaki çocuk ölümden az çok anlar. Yakınları sakince "Baban öldü." demeli. Hayatında nelerin değişeceğini söylemeleri gerekiyor. Hepimiz seni seviyoruz. Yine arkadşaların olacak ama baban öldü denmesi gerekiyor.

Üstün Dökmen Hayatını Kaybeden İşçi Yakınlarına Seslendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Üstün Dökmen Hayatını Kaybeden İşçi Yakınlarına Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement