Van'da Çadır Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Van'da Çadır Kaldırıldı

Van\'da Çadır Kaldırıldı

BDP'nin Van'da kurduğu 'Demokratik Çözüm Çadırı' bugün sabaha karşı polisin düzenlediği operasyonla kaldırıldı.

26.04.2011 10:40

BDP'nin Sivil iteatsizlik eylemleri kapsamında Van'da kurduğu 'Demokratik Çözüm Çadırı' bugün sabaha karşı polisin düzenlediği operasyonla kaldırıldı. Hakkari'de ise, yapılan gözaltılara tepki amaçlı bugün de kepenkler açılmadı.

Van'da Ahmedi Hani Parkı'nda 1 ay önce kurulan Demokratik Çözüm Çadırı, bugün sabaha karşı düzenlenen operasyonla kaldırıldı. Çadırın kaldırıldığı Ahmedi Hani Parkı çevresinde de güvenlik önlemi alındı.

Hakkari'de ise dün Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla aralarında BDP İl Başkanı Orhan Koparan, Belediye Başkan Yardımcıları ve BDP'li yöneticilerin de bulunduğu 35 kişinin gözaltına alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. 12 kişi emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, dün yaklaşık 10 bin kişi protesto eylemi yaptı. Basın açıklamasının ardından Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan kalabalık, daha sonra kente 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Noktası'na yürüyerek burada oturma eyleminde bulundu. Kalabalık gece geç saatlerde Hakkari'ye döndü.

KEPENKLER BUGÜN DE KAPALI

Tepkilerin sürdüğü Hakkari'de bugün de kepenkler açılmadı. Bir fırın ve nöbetçi eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu kentte polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada BDP tarafından bugün de Van, Hakkari ve Yükseova ilçesi'de basın açıklamaları yapılması bekleniyor.

GÖ, BD - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Çadır Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement