Van'da İlk Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

Van'da İlk Kitap Fuarı

Van\'da İlk Kitap Fuarı

'Kitapla Barış' sloganıyla kapılarını ziyaretçilerine açacak.

24.05.2013 12:21  Güncelleme: 15:25

Van'da ilk Kitap Fuarı, 25 Mayıs Cumartesi günü

'Kitapla Barış' sloganıyla kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Zambak Yayıncılık'tan yapılan açıklamaya göre, 25-31 Mayıs tarihleri arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) binasında düzenlenecek olan fuara 54 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. 100'e yakın etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinliklerin düzenlenecek. Düzenlenecek olan ilk kitap fuarına Zambak Yayınları da destek verecek.

Van Valiliği himayelerinde "Kitapla Barış" sloganıyla yürütülen kitap fuarı özellikle genç ve yetişkinlerde kitap okuma oranın düşük olmasına dikkati çekecek.

Açıklamada fuara katılacak olan yayın evlerinden Zambak Yayın Grubu'nun İlkokul Yayın Yönetmeni Murat Olukpınar, yaz tatili öncesinde kitap tercihiyle ilgili öğrenci ve velilere fuar öncesi önemli tavsiyelerde bulundu.

Tatillerin bütün yıl boyunca ders çalışan öğrenciler için bir ödül niteliğinde olduğunu kaydeden Olukpınar, yaz tatilinin zamanı boş geçirmek olmadığını bu süre içinde akrabalarını ziyaret edilmesi, kitap okunması ve aileyle bol bol vakit geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bunların çocukların ihtiyacı olduğunu belirten Olukpınar, "Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır" dedi.

Çocuklara rast gele kitap almanın yanlış olduğunu dile getiren Olukpınar, şunları kaydetti:

Alacağımız tatil kitabı çocuklarımızın yıl içinde öğrendiklerini değişik, eğlenceli etkinliklerle tekrar ediyor olmalıdır. İçinde; bilmeceler, bulmacalar, yetenek testleri, zeka geliştirici oyunlar, fıkralar, karikatürler, şiir sayfaları, hikaye ve masallar yer almalıdır. Bunlarla birlikte hatta en önemlisi anne ve babaya saygı, çevreyi koruma, temizlik, dürüstlük, çalışkanlık, insan sevgisi gibi güzel davranışlara teşvik edici mesajlar içermelidir.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; tatilde kitap okuyan, tatil kitaplarıyla ders tekrarı yapan öğrenciler, öğrenmeye daha istekli ve öz güvenleri daha sağlam olarak bir sonraki yıla başlıyorlar. Bu sebeple tatilde çocuklarınızı ihmal etmemeli, yaz planlarını yapmalarında onlara yol gösterici olmalısınız." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da İlk Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement