Van'da Oda Başkanları Deprem Sonrasını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Van'da Oda Başkanları Deprem Sonrasını Değerlendirdi

Van\'da Oda Başkanları Deprem Sonrasını Değerlendirdi

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde toplanan 19 oda başkanı, yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, deprem sonrası esnafın durumunu değerlendirdi.

16.01.2012 13:36

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde toplanan 19 oda başkanı, yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, deprem sonrası esnafın durumunu değerlendirdi.

Bir restoranda yapılan yemekli toplantıya il ve ilçelerden 19 sivil toplum kuruluşu başkanı, yönetim ve denetleme kurulu üyeleri katıldı. Toplantıdan önce bir değerlendirme yapan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, "Biz Van'daki son durumu değerlendirmek amacıyla burada toplandık. Öncelikle depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Van'da yaşanan depremlerden sonra ekonomide de büyük deprem yaşadıklarını söyleyen Alpaslan, bu depremlerden sonra en çok esnafın mağdur olduğunu belirterek, "Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde iki büyük deprem yaşadık. Bu depremlerden sonra ekonomide de büyük bir deprem yaşadık. Hiç kimse esnaf kadar mağdur olmadı. Esnaf hem evini hem de iş yerini kaybetti. Bizlerin iş alanları daraldı. İlin durumunu merak eden varsa, kent merkezine gidip esnafın durumuna baksın ve ona göre bir tablo oluştursun.

Bizler kendi yağımızla kavrulan ve alın terimizle kazanan kişileriz" ifadelerini kullandı.

"BANKALAR BÜYÜK SIKINTI YAŞATIYOR"

Alpaslan, hükümetin kredi açıklamalarının kendilerine bir umut olduğunu, ancak bankaların büyük sıkıntı yaşattığını belirterek, "Krediler verilmesi noktasında ilin esnafının yeniden hayata dönmesi için bir umuttu. KOSGEB ile verilen krediler esnafa yararlı olacaktı. Ama bankalar büyük sıkıntılar yaşatıyor. Biz depremden sonra 14 bakanlık ile görüştük, sorunları ilettik. Şu ana kadar 30 bin TL'lik kredi için 6 bin 300 kişi başvurmuş, bunlardan 3 bin 800 kişiye cevap verilmiş. Başvuranlardan sadece 102

kişi krediden yararlanmış. Ayrıca 100 bin TL'lik krediden de sadece 8 kişi yararlanmış. Bu bizim derdimize derman olmaz. Böyle olursa Van nasıl kalkınır?" dedi.

"Biz Van'da depremi yaşadık ama tüm bölge etkilendi" diyen Alpaslan, "Bu nedenle ile bağlı tüm ilçelerin de afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Bize balık yedirmeyi değil, tutmayı öğretsinler. Biz esnaf ve tüccarların sorunlarıyla ilgili dosyalarımızı hazırladık. Buna farklı şeyler eklemek isteyen oda başkanları da varsa söylesin ekleyelim" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından oda başkanları yaşanan sorunları değerlendirdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da Oda Başkanları Deprem Sonrasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement