Van Gölü'nde çekilme nedeniyle çöp toplama etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Van Gölü'nde çekilme nedeniyle çöp toplama etkinliği düzenlendi

Van'ın Erciş ilçesinde, Van Gölü'nün çekilmesiyle ortaya çıkan çöp ve atıkları toplamak amacıyla 50 kişilik bir grup temizlik çalışması yaptı. Göl sularının çekilmesiyle birlikte çöplerin ortaya çıktığı belirtilirken, öğrencilerin de aralarında olduğu grup, kuraklığa ve çevre kirliliğine dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Fizik öğretmeni Fatih İrven, vatandaşlardan plastik ve çöp atmamalarını isteyerek, doğaya duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

13.08.2023 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'ın Erciş ilçesinde 50 kişilik grup, Van Gölü'nün çekildiği alanlarda ortaya çıkan çöp ve atıkları toplayıp, kuraklığa ve çevre kirliliğine dikkat çekti.

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan 3 bin 712 kilometrekarelik Van Gölü'nde, kuraklık nedeniyle çekilme sürüyor. En belirgin çekilmenin yaşandığı Erciş'te, göl sularının çekilmesi ile çöp ve atıklar ortaya çıktı. Minik öğrencilerin de aralarında olduğu 50 kişilik grup da kuraklığa ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için bölgedeki çöp ve atıkları topladı.

Fizik öğretmeni Fatih İrven, Yapmış olduğumuz gezi esnasında gölün çekildiğini fark ettik ve çekildiği noktalar da aşırı derecede çöplerin ortaya çıktığını gördük. İlçe halkı olarak bu olaya kayıtsız kalmamak adına temizlik çalışmasını çocuklarımız ile gönüllü başlattık. Plastiklerin 400 senede doğaya karıştığını biliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız; bu konuya duyarlı olmaları ve doğaya plastik, çöp atmamaları. Bu konuda lütfen hassasiyet gösterin dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Sait İrven ise gölün çekildiği alanlardaki çöpleri topladıklarını, amaçlarının kuraklığa dikkat çekmek olduğunu söyledi. (DHA)

Van Gölü\'nde çekilme nedeniyle çöp toplama etkinliği düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Gölü'nde çekilme nedeniyle çöp toplama etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement