Van Merkezli Operasyon - Son Dakika
Güncel

Van Merkezli Operasyon

Memur Sen Ankara İl Başkanı Kır: "Bu operasyonun yapılış şekli dikkate alındığında, salt El Kaide bağlantısı olanları yakalama operasyonu olmayıp, özellikle Suriye'ye giden yardımı engelleme ve İHH'yı bir şahıs üzerinden yıpratma operasyonudur.

17.01.2014 12:10

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, İnsan Hakları ve Hizmet Derneği'nin (İHH) Kilis'teki ofisine yapılan operasyonla ilgili, "Bu operasyonun yapılış şekli dikkate alındığında, salt El Kaide bağlantısı olanları yakalama operasyonu olmayıp, özellikle Suriye'ye giden yardımı engelleme ve İHH'yı bir şahıs üzerinden yıpratma operasyonudur" dedi.

İHH Ankara binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kır, 17 Aralık günü kolluk operasyonunun gerçekleştirildiğini ve buna bağlı olarak art arda düzenlenen operasyonların Türk halkı tarafından kaygıyla izlendiğini söyledi.

Kır, bu bağlamda yapılan operasyonların bir yenisinin de Van merkezli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İHH'nın Kilis'teki ofisine yapıldığını belirterek, "Bu, İHH'nın Suriye halkına göndermek için topladığı yardımların koordine edildiği ofiste çalışan bir şahıs üzerinden hukuksuz bir şekilde İHH Kilis ofisine El Kaide bağlantılı bir operasyon düzenlenmesi olayıdır" ifadesini kullandı.

-"İHH'yı bir şahıs üzerinden yıpratma operasyonudur"

Kilis'teki operasyonda emniyet mensuplarınca arama kararının gösterilmediğini savunan Kır, şunları kaydetti:

"İHH Kilis ofisinde çalışan bir şahıs üzerinden tertiplenen operasyon, dünya kamuoyunda saygın bir yardım kuruluşu olan İHH'yı terörize olmuş El Kaide örgütüyle ilşkilendirme gayreti ülkemizde, uluslararası kamuoyunda küçük düşürme ve yardımların hedefine ulaşmasını engelleme çabasından başka bir şey değildir. Bu operasyonun yapılış şekli dikkate alındığında, salt El Kaide bağlantısı olanları yakalama operasyonu olmayıp, özellikle Suriye'ye giden yardımı engelleme ve İHH'yı bir şahıs üzerinden yıpratma operasyonudur.

Hizmetten başka hiçbir amacı olmayan, devletlerin bile ulaşamadığı yerlere ulaşan bir yardım kuruluşu olan İHH'yı ve diğer yardım kuruluşlarımızı itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Başta İHH Başkanı Bülent Yıldırım olmak üzere İHH'nın tüm mensuplarının yanında olduğumuzu ve güvenimizin ilelebet süreceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz."

Açıklamanın ardından Memur-Sen ve destek amacıyla gelen STK'lar İHH Ankara şubesine yardımda bulundu. - Ankara

Van Merkezli Operasyon
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Merkezli Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement