Vedaş Ekibini Jandarma ve Karla Mücadele Ekipleri Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Vedaş Ekibini Jandarma ve Karla Mücadele Ekipleri Kurtardı

Vedaş Ekibini Jandarma ve Karla Mücadele Ekipleri Kurtardı

Hakkari'de kar yağışı ardından köylere elektrik sağlayan nakil hatlarında meydana gelen arızaları gidermeye çalışan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekibi, tipiye yakalandı.

04.02.2013 11:23

Hakkari'de kar yağışı ardından köylere elektrik sağlayan nakil hatlarında meydana gelen arızaları gidermeye çalışan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekibi, tipiye yakalandı. Jandarmadan yardım isteyen 4 kişilik ekip, Mehmetçik tarafından kurtarılarak Çaltıkuru Jandarma Taburu'nda konuk edildi. 1 gün burada kalan ekip, daha sonra da Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri tarafından merkeze getirildi.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çaltıkuru Köyü ve çevresindeki bazı köylere elektrik taşıyan nakil hatlarında arızalar meydana gelince köyler elektriksiz kaldı. Bunun üzerine bölgeye 4 kişilik VEDAŞ ekibi gönderildi. Arızaları giderdikten sonra dönen 4 kişilik ekip kar ve tipiye yakalandı. Araçları kara saplanan VEDAŞ ekibi bölgede bulunan Çaltıkuru Jandarma Taburu'ndan yardım istedi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma ekipleri donma tehlikesi geçiren ekibi alarak, tabura götürdü. Geceyi askeri birlikte geçiren VEDAŞ ekibi için, Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri de seferber oldu.

GÜÇLÜKLE KÖYE ULAŞTILAR

Akçalı Köyü'ndeki şantiyeden çıkan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Korkmaz ve İsa Bor ile birlikte yer yer kalınlığı 2 metreyi bulan karları güçlükle açarak Çaltıkuru Jandarma Taburu'na ulaşmayı başardı. Karla mücadele ekipleri ilk olarak VEDAŞ ekibinin kara saplanan aracını iş makineleriyle çekerek çıkardı. Daha sonra yola çıkan Ebubekir Adıyaman, Cihan Ecer, Nihat Adıyaman ve Hüseyin Adıyaman 1 gün boyunca mahsur kaldıkları köyden Hakkari'ye döndü. BDP'li İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Korkmaz, son günlerde etkili olan kardan dolayı birçok köyün yolunu kapandığını ve elektriklerin kesildiğini söyledi. Korkmaz, şöyle dedi:

"En yoğun şikayeti bu bölgeden alıyorduk. Buraya VEDAŞ'ın ekip göndermesini istedik. Onlarda 4 kişilik ekip gönderdiler. Sonra da haber alamadıklarını bize bildirdiler. Biz de karla mücadele ekipleri ile birlikte yola çıktık zorlu bir çalışma ardından köye ulaşarak 4 kişilik ekibi alıp il merkezine getirdik."

Bu arada 3 gündür çığ nedeniyle kapalı bulunan Hakkari- Şırnak karayolunun Suvari Katro Bölgesi'ndeki karlarda temizlenerek yol trafiğe yeniden açıldı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vedaş Ekibini Jandarma ve Karla Mücadele Ekipleri Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement