Şanlıurfa'da Wushu Yaz Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Wushu Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Şanlıurfa\'da Wushu Yaz Kurslarına Yoğun İlgi

Şanlıurfa Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün, Wushu Yaz Kurslarına ilgi beklenenden yoğun oldu.

09.09.2014 11:02  Güncelleme: 11:24

Milli Antrenör Özcan Güngör nezaretinde Wushu Yaz Kursları sürüyor. Gençlerin sosyalleşmesi, topluma örnek kişiler olarak gelişimini sağlamak amaçlı kurslarda aktif, sağlıklı ve öz güvenli bireyler yetiştiriliyor.

Çalışmaları değerlendiren Anrenör Görgün, kurslara ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Dönemsel olarak kursların devam edeceğini de sözlerine ekleyen Görgün, "Yaz spor okulların kampanyasıyla birlikte boşta kalan çocuklarımız sigara, nargile, esrar, eroin, bonzai gibi çağımızın vebası haline gelen illetlere bir şekilde kendilerini kaptırıyorlar. Bunların önüne bir nebze olsun geçebilmek amacını taşıyan Wushu kursumuz bunun yanı sıra zihinsel, bedensel ve teknik açıdan gelişimlerini tamamlayarak sosyal faaliyetler kapsamında yarışmalar ve gösterilere katılarak sosyalleşmeleri sağlanarak kendine güvenen bireyler olarak hayata atılıyorlar. 3 yıllık çalışmalarımız neticesinde üst gençler Türkiye 3. sü Ümitler Türkiye 1 .si Büyükler Türkiye 1.si Beteran Türkiye 3.sü Alt gençler Balkan 3. Sü Üst gençler Balkan 3.sü Büyükler Avrupa 2.si çıkardık. Halen maçlar devam ediyor. 4 milli sporcu şehrimize kazandırdık. Bize vermiş olduğu bütün desteklerinden dolayı Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'a teşekkür ederim" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Henüz ilimizde yeni başlayan wuşhu spor branşı hızla yayılmaktadır. Bu sporun Şanlıurfalı gençlere benimsetip yaygınlaşması için kurumumuzun bütün imkânları antrenörlerimize destek olacağız" diye konuştu.

WUSHU NEDİR?

Wushu, Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Wushu, Güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelmektedir. Wushu, Kelime anlamı olarak savaş sanatları olarak ta bilinir.

Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefi Vu Şu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. İnsan karakterinin geliştirilmesi iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.

1985'de Avrupa Vu Şu Federasyonu (E.W.F.) kurarak organize oldu. Daha sonra 1988'de Uluslararası Vu Şu Federasyonu Pekin'de kurularak daha da genişledi. Bugün 83 ülkede federasyonu bulunmaktadır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Wushu Yaz Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement