Yaz Tatilinin Arkadaşı: Tatil Kitapları - Son Dakika
Güncel

Yaz Tatilinin Arkadaşı: Tatil Kitapları

Yaz Tatilinin Arkadaşı: Tatil Kitapları

Uzmanlar, okul dönemi boyunca derslerine çalışan çocukların yaz tatillerinde öğrendiklerini pekiştirmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

16.04.2014 10:27

Uzun dönemli tatillerin öğrencilerin eğitim süreçlerine olumsuz etkilerini azaltması için tatil kitaplarının iyi bir seçenek sunduğunu belirten Zambak Yayınları İlkokul Yayın Yönetmeni Murat Olukpınar şunları söylüyor: "Tatil denince 3 ay boyunca hiçbir iş yapmadan oturmak gelmemelidir. Tatilde çocuklarımız; akrabalarını ziyaret etmeli, pikniğe ve gezmeye gitmeli, arkadaşlarıyla doyasıya oynamalı, kitap okumalı ve ailesiyle bolca vakit geçirmelidir. Bunların hepsi gelişim çağındaki çocuklarımızın sosyal ihtiyaçlarındandır. Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır."

Tatil kitabı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu söyleyen Olukpınar şunları ekledi: "Elbette rastgele bir kitap almak doğru bir davranış olmaz. Alacağımız tatil kitabı çocuklarımızın yıl içinde öğrendiklerini, eğlenceli etkinliklerle tekrar ediyor olmalıdır. İçinde; bilmeceler, bulmacalar, yetenek testleri, zekâ geliştirici oyunlar, fıkralar, karikatürler, şiir sayfaları, hikâye ve masallar yer almalıdır. Bunlarla birlikte hatta en önemlisi anne ve babaya saygı, çevreyi koruma, temizlik, dürüstlük, çalışkanlık, insan sevgisi gibi güzel davranışlara teşvik edici mesajlar içermelidir."

Zambak Tatil Kitapları yaz için hazır

2014 Yaz Tatili için hazırlıklarını tamamlayan Zambak Yayın Grubu'a ait tatil kitaplarının her birinin içi; şiirler, hikâyeler, masallar, fıkralar, karikatürler, zekâ geliştirici oyunlar, bilmeceler, bulmacalar, yetenek testleri ve okul derslerinin tekrarını sağlayan eğlenceli etkinliklerle dopdolu.

Zambak Yayınları Yaz Tatil Seti

· 10 adet eğlenceli etkinlikler içeren fasikül (Tatildeki her hafta için bir fasikül)
· Özgün Hikaye Kitapları
· Günlük Defteri
· Zeka Geliştirici OyunCD'si

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaz Tatilinin Arkadaşı: Tatil Kitapları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement