Yeni Genel Başkan Hüseyin Mat, Aabf'nin Hedeflerini Anlattı 1 - Son Dakika
Güncel

Yeni Genel Başkan Hüseyin Mat, Aabf'nin Hedeflerini Anlattı 1

Yeni Genel Başkan Hüseyin Mat, Aabf\'nin Hedeflerini Anlattı 1

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nda (AABF) 12.Olağan Genel Kurul'un ardından kurumu üç yıl yönetecek yeni yönetim görevi devraldı.

26.04.2012 08:33

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nda (AABF) 12. Olağan Genel Kurul'un ardından kurumu üç yıl yönetecek yeni yönetim görevi devraldı. Yaş ortalaması 35 olan, 12 kişilik yeni yönetimde ilk kez 4 kadın bulunuyor. Genel Başkanlık koltuğuna oturan 38 yaşındaki Hüseyin Mat, AABF'nin gençleşen kadrosuyla artık Avrupa kamuoyuna yönelik çalışmalara biraz daha ağırlık vereceğini söyledi. Genel Başkan Hüseyin Mat, Genç ama tecrübeli bir ekip dediği yeni yönetimle, AABF'nin önümüzdeki süreçte hedeflerini anlattı.

TEŞKİLATIMIZI GENİŞLETECEĞİZ

Genel Başkan Hüseyin Mat gelecekteki çalışmalara ilişkin şunları söyledi

Şu an AABF çatısı altında 132 Alevi Kültür Merkezi (AKM) var. Halen AABF'ye üye olmamış 20 civarında AKM söz konusu. Bunları federasyonumuza kazandırmaya çalışacağız. Öte yandan yeni AKM'ler kurulması yönünde çalışmalarımız olacak. Üniversitelerde Alevilik kürsüsünün kurulması bizim için önemli. Alevilik dersleri, bizim tarihimizde bir milat. Bu dersleri veren öğretmenler konusunda sıkıntılarımız mevcut. Bir çok okulda öğrenci olmasına rağmen öğretmen bulamadığımız için Alevilik dersleri veremiyoruz. Bu sorunun çözümü ancak üniversitelerde kürsülerin açılması ile aşılabilir. Köln, Heidelberg ve EssenDuisburg üniversitelerinden olumlu cevaplar aldık. Ancak üniversitelerin aldığı bu kararların hayata geçirilmesi gerekli bütçenin ayrılmasına bağlı. Bütçenin ayrılması için eyalet parlamentoları ile görüşeceğiz. Örgütlenmemiş Alevileri AKM'lere kazandırmak da hedeflerimizden biri. Ayrıca geçmişte bize kırılmış dostlarımızla birlik ve beraberliği sağlayacağız. AKM'lerin mevcut sorunlara cevap verir hale getirilmesini de önemsiyoruz. AKM'leri bir okula dönüştüreceğiz.

GENÇ AMA TECRÜBELİ BİR EKİP

Genel Başkan Hüseyin Mat genç yönetimle ilgili olarak ise şu yorumu yaptı

Yönetime giren gençler kendi bölgelerindeki AKM'lerde hizmet vermiş kişiler. Almanya Alevi Gençler Birliği'nde bir çok çalışmaya imza atmış arkadaşlarımız. Genç ama tecrübeli bir ekip. Bu toplumun beklentilerini, hassasiyetlerini ve denge unsurlarını iyi bilen bir takım. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımızın 10'u üniversite mezunu ve bunların çoğu eğitimlerini Almanya'da tamamlamış. Almanya'nın koşullarını, yasalarını, bürokrasisini iyi biliyorlar. Avrupa kamuoyunda Alevilerin hak ve hukuklarını savunabilecek bir yönetimimiz var. Arkadaşlarımızın bir çoğu İngilizce'ye de hakim. Sonuçta biz Avrupa Birliği (AB) ile UNESCO gibi sivil toplum kuruluşlarıyla da çalışmak istiyoruz. Bu tür istemlere cevap verecek bir yönetim kurulu oluşturduk. Alevilerin gözü, kulağı, dili bir yönetim kurulu olacağız.

BİRLİK MESAJI

AABF Genel Başkanı Mat'ın Almanya'daki Alevilere mesajı ise şöyle

Almanya'da Alevi hareketinin mutlaka eksikleri ve kusurları vardır. Ama önemli olan artılarını ön plana çıkartabilmek. 1989'dan beri AABF, tüzüğünün amaçlar bölümüne koyduğu bütün maddeleri yerine getirmiş bir kurumdur. Hedeflerimiz doğrultusunda bir inanç kurumu olarak kendimizi Alman devletine kabul ettirdik. Alevilik dersleri vermeye başladık. Yedi eyaletteki 90 okulda, 50 öğretmenimizle Alevilik dersleri devam ediyor. 132 AKM'den 72 tanesinin kendi mülkiyetlerinde cemevleri var. Dün bizim için hayal olduğu söylenen bir çok şeyi başardık. Bir araya geldiğimizde her türlü şeyi başarabileceğimiz gördük. 'Benim de bu hareketin içinde bulunmam gerek. Üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeliyim' diyen herkesi Alevi hareketine destek olmaya çağırıyorum. Sorumluluk sahibi kişiler olayları evde futbol maçı izler gibi dışarıdan seyretmemeli. Örgütsüz bütün Aleviler, örgütlü Alevilere destek olmalı ve bu taşın altına elini sokmalıdır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Genel Başkan Hüseyin Mat, Aabf'nin Hedeflerini Anlattı 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement