Yeni Mezunlardan Pankartlı Mesajlar - Son Dakika
Güncel

Yeni Mezunlardan Pankartlı Mesajlar

Yeni Mezunlardan Pankartlı Mesajlar

Mersin Üniversitesi bu yıl 17'nci dönem mezunlarını verdi.

22.05.2013 12:05

Mersin Üniversitesi bu yıl 17'nci dönem mezunlarını verdi. Mimarlık ve psikoloji bölümü mezunlarının açtığı pankartlar dikkat çekti.

Çiftlikköy Kampüsü'ndeki futbol sahasında gerçekleşen mezuniyet törenine; Mersin Vali Vekili Nihat Karabiber, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Rektör Prof.Dr. Suha Aydın, Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında mimarlık bölümü mezunları 'Sabah ezanını düzenli olarak takip ettiğimiz halde sevaba giremedik. Mimarlar olarak mağduruz', 'Milli yıkımımız, kentsel dönüşüm' pankartları açarken, psikoloji bölümü mezunları ise 'Savaşın açtığı yaraları psikologlar kapatamaz' pankartı ile üzerlerinde 'Denenmeyen tek yol barış' tişörtleri taşıdı.

Kortej yürüyüşünün ardından konuşan Rektör Aydın, bu yıl 3 bin 800 öğrenciyi mezun ettiklerini belirterek, "Kurulduğumuz 1992 yılından beri üstün çabalarıyla bilim dünyasındaki yerine alan ME.Ü'nün, bilimin ışığında ve Atatürkçü çizgiden sapmayan eğitim ve öğretiminin, ülkemizin kaliteli insan kaynağına katkısı giderek sürmektedir. Her zaman olduğu gibi çabamız bilgi donanımlı değil, toplumun geleceğinde aktif rol alan sosyal paylaşımcı ve öz değerlerimizi bilincinde olan bireyler yetiştirmektir. Başarımızın yolu sevgi, paylaşım ve anlamaktan geçer" dedi.

Konuşmaların ardından üniversitede ve bölümlerinde derece yapan öğrencilere ödülleri ve teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül törenin ardından 3 bin 800 öğrencinin aynı anda kep atması renkli görüntüler oluşturdu.

53 YAŞINDA BÖLÜM BİRİNCİSİ

1980 öncesindeki olaylardan dolayı, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gönderilmeyen emekli bankacı Özden Taşkınlı da mezuniyet heyecanı yaşadı. 53 yaşında olmasına rağmen bölüm birincisi olarak mezun olan Taşkınlı, "Şu an çok duyguluyum ve çok da mutluyum. Bugünü yaşamak çok güzel bir şey. Böyle bir tören, cübbe ve kep giymek bu yaşta beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Etkinlik pop müzik şarkıcısı Betül Demir'in konseriyle son buldu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Mezunlardan Pankartlı Mesajlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement