Yıldırım Duruşma Sırasında Fenalaştı - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Duruşma Sırasında Fenalaştı

Yıldırım Duruşma Sırasında Fenalaştı

Mahkeme sırasında şekeri yükselen Aziz Yıldırım, salondan çıkarılarak revire götürüldü.

20.02.2012 16:58  Güncelleme: 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolda şike iddiaları kapsamında açılan davada sanıkların savunmalarının alınmasına başlandı. İşte Pazartesi günü yapılan duruşmada yaşananlar...

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 5. duruşmasında davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü'nün savunmaları tamamlandı.

Olgun Peker'in avukatlarının konuştuğu sırada Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın şekeri yükseldi. Yıldırım, salondan çıkarılarak revire götürüldü.

Futbolda Şike davasında Olgun Peker grubuna bağlı örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Hakan Karaahmet, hakkındaki suçlamaları reddetti. Sanık Karaahmet, örgüt yöneticisi rolünün karakterine uygun olmadığını söyleyerek, "Benim açıklamalarımdan sonra beni basamak olarak kullanıp birilerine ulaşılmaya çalışıldığını anlayacaksınız" dedi. Giresunspor'da bir dönem yöneticilik yaptığını anlatan Karaahmet, tutuklanana kadar geçen sürede Olgun Peker ile hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti. Bu süreden öncede sadece 8-9 aylık bir zamanda yöneticilik yaptığı için ilişkisinin olduğunu belirterek, "Varsa böyle bir ilişki ortaya konulmasını istiyorum" diye konuştu.

İLGİNÇ TAHLİYE TALEBİ

Olgun Peker'in 2008 yılında kulüp başkanlığına seçildiğini anımsatan Karaahmet, "Peker, takımı alt sıralardan aldı ve kurtardı. Daha sonra Giresun'un ileri gelenleri, kulübün bir üst lige çıkması için destek çağrısı yaptı. Ben de bu arada görev alarak yöneticilik yaptım. Ancak Olgun Peker de bilir ki, birçok konuda kendisiyle anlaşamamışızdır" ifadelerini kullandı. Karaahmet, Mahkeme Başkanı'na "Siz şu ana kadar hiç tahliye vermemişsiniz. İnşallah biz ilk oluruz" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Nereden biliyorsunuz tahliye vermediğimizi?" diye sordu. Sanık Karaahmet'te, "Oda TV davasında tahliye vermemişsiniz" cevabını verdi. Başkan Ekinci ise "Bizim Oda TV'den başka bir sürü davamız var" dedi.

VALİ BEY 'İFADE VERİP DÖNERSİN' DEDİ HALA BURADAYIM

Şike Davası'nda Hakan Karahamet'ten sonra Girensunspor eski Kulüp Başkanı Ömer Ülkü savunmasını yapmaya başladı. Ülkü "Şike sahada yapılır. Sahada 22 oyuncu var şikeyi yapsa bunlar yapar. Yöneticilerin şike yapma şansı yoktur" dedi. Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut ile görüşmelerinin sadece güvenlik ve transfer için olduğunu söyleyen Ülkü, " Diyarbakır maçının bir noktası var. Bu iddianameyi düzenleyenler bir araştırsa gerçek boyutunu anlaşılacaktır. Maç günü Abdullah Öcalan'ın doğum günüymüş .Biz oteldeyken iki polis geldi ve yarın bu maçı oynamayın dedi. Bende Abdullah Yakut'tan taraftarların maça gelmemesini istedim. Oda aramızda kalmasını isteyerek kabul etti. Ayrıca Diyarbakır'a deplasmana gittiğimiz için bir fındık paketi hediyemiz vardı. Onu otele bırakmıştık ve almasını söylemek için aradım. Yukarda Allah var hiçbir zaman hiçbir kulüple şike anlaşması yapmadım. Verdiğim bütün paralar kendi oyuncularıma verdiğim paralardır" dedi. Kendisinden önce futbolcuların parasının ödenmediğini ve prim sistemi konulmadığını belirten Ülkü " Ben Diyarbakır maçı için futbolculara yüksek miktarda prim verdim. Biz maçta şike yapacak olsam niye kendi oyuncularıma para vereyim" dedi. Giresun valisini kendisin maçlardan sonra aradığını ifade eden Ülkü, "Ben gözaltına almadan önce vali beyi aradım. Durumun ne olduğunu sordum. O da bana sana döneceğim dedi. Beni aradı ve 'İstanbul'a gidip ifade verip döneceksin' dedi. Ama ben hala buradayım" dedi.

DURUŞMA SALONUNDA MAÇ İZLENDİ İDDİASI

Sanık Karaahmet'in savunma yaptığı sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci araya girerek, Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya'ya, "Orada ne seyrediyorsunuz, maç mı? Tribün oluşmuş. Herkes o yöne bakıyor. Lütfen bilgisayarı kapatalım" uyarısında bulundu. Avukat Kaya da maç izlemediklerini söyleyerek bilgisayarını kapattı.

SİLAHLA MÜCADELE ÜYESİYİM, SİLAHLI ÖRGÜTTEN SUÇLANIYORUM

Davanın tutuklu sanığı Giresunspor eski Başkanı Ömer Ülkü ise söze silahlı suç örgütü üyesi olmak iddiasıyla yargılandığını hatırlatarak, Uluslararası Silahla Mücadele ve Silah Kullanmama Grubu üyesi olduğunu belirten Ülkü, "Grup üyeleri bu suçlamayı duyarsa ne derler bilemiyorum?" açıklamasında bulundu. Bunun üzerine araya giren Başkan Ekinci, "Silahlı suç örgütü size tam uymuyor. Cebir ve şiddet suçlaması var. Sizin silahla ilgili suçlamanız bulunmuyor" dedi.

BENİMDE KORUMALARIM VAR. O YÜZDEN SORUYORUM

Giresun'da kendisini koruyan polislerin olduğunu belirten Ülkü, "Meğer polisler 4 aydır beni takip edip bilgi topluyorlarmış" sözü üzerine Başkan Ekinci, "Polis, korumalardan mı bilgi alıyormuş? Koruma Şube polisleri ayrıdır" dedi. Sanık Ülkü'nün "Bilmiyorum" cevabı üzerine Başkan Ekinci, "Benimde korumalarım var. O yüzden soruyorum" cevabını verdi. Sanık Ülkü'nün ardından mahkeme heyeti davanın müştekileri arasında yeralan Şener Kaçmaz'ın ifadesini alarak duruşmayı yarına erteledi.

MÜŞTEKİ ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Davanın müştekilerinden Şener Kaçmaz duruşmada ifade verdi. Kaçmaz "Olgun Peker'i burada tanıdım. Beni tehdit etmedi. Hakan Karaahmet'tin de bana karşı bir tehdidi olmadı. Tehdit olsaydı savcıya gider şikayette bulunurdum. Hakan Karaahmet'le iş ortaklığım oldu. Aramızda bir borç meselesi vardı. Ama bir problem yoktur" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı "Bu işler şakaya gelmez. Bu iki insan sizin ifadeniz yüzünden gasp suçundan yargılanıyor" dedi. Kaçmaz ise, "Şimdiki ifadem geçerlidir. Şikayetimden vazgeçiyorum" şeklinde konuştu. Duruşma yarın saat 09.00'a ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldırım Duruşma Sırasında Fenalaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement