Yılmaz: 'Daha Huzurlu Bir Bölge Olsun, İnsanlarımız Daha Rahat Bir Şekilde Yaşasınlar' - Son Dakika
Güncel

Yılmaz: 'Daha Huzurlu Bir Bölge Olsun, İnsanlarımız Daha Rahat Bir Şekilde Yaşasınlar'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Valiliği İl Özel İdare Sekreterliği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın inşaat alanına gelişi, yetkililerden bilgi alması ve konuşması. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de: "Temel amacımız şu; daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat şekilde yaşasınlar.

21.06.2016 18:55

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fırat Kalkınma Ajansı

Bingöl Valiliği İl Özel İdare Sekreterliği

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın inşaat alanına gelişi, yetkililerden bilgi alması ve konuşması. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de:

"Temel amacımız şu; daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat şekilde yaşasınlar. Türkiye'nin batısında, kuzeyinde, güneyinde ne varsa; doğusunda, güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içindeyiz"

"Önümüzdeki dönem her bakımdan istihdamı desteklemeye dönük politikaların çok güçlü bir şekilde ortaya konacağı bir dönem olacaktır. İstihdamı çok önemsiyorum çünkü istihdam sadece ekonomik bir kavram değil, bir insanın bir iş bulması, aşının, işinin olması hem ekonomik anlamda önemli hem de sosyal anlamda önemlidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel amacımız şu; daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasınlar. Türkiye'nin batısında, kuzeyinde, güneyinde ne varsa; doğusunda, güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz." dedi.

Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle Bingöl Valiliği İl Özel İdare Sekreterliğince yapımı süren Bingöl Tekstilkent Projesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Tekstilkent Projesi'nin çalışma mantığı hakkında bilgi veren Yılmaz, projenin kent için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Yılmaz, Bingöl'ün genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu bunların istihdamı için yeni iş alanları açmak durumunda olduklarını aktardı.

Tarım sektörü gibi geleneksel sektörlerin devam ettiğini anımsatan Yılmaz, bir taraftan tarımsal faaliyetleri geliştirirken bir taraftan da Bingöl'ün sanayisini geliştirmek için gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

Yılmaz Tekstilkent Projesi hakkında şunları kaydetti:

"Bunun mantığı arazi ve binalar devletten, hükümetten. Yatırımcılara diyeceğiz ki gelin makinelerinizi kurun, insanlarımıza istihdam oluşturun. İstihdam edilecek gençlerin gerekirse İŞKUR'dan ilave eğitimler almalarını da sağlıyoruz. İstihdama dönük beceri geliştirici kurslarımız da var. Burada olabildiğince işletmeler için maliyeti aşağıya çekmek ve rekabetçi bir yapı oluşturmaya gayret ediyoruz. Sadece bu tekstilkent bittiği zaman, tam kapasiteye ulaştığı zaman bin kişilik bir istihdam öngörüyoruz. Bunların çoğuda muhtemelen genç kızlarımız olacaktır."

Bingöl'de Tekstilkent Projesi'nin başarılı olması durumunda ilave yapılacağını belirten Yılmaz, bölgeyi bir Tekstil İhtisas Organize Belgesine dönüştürmeyi düşündüklerini kaydetti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak da son dönemlerde temel önceliğimiz Güneydoğu'ya Doğu'ya daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla istihdam oluşturmak. Gerekirse buradaki fabrikalar için, üretim, istihdam için yeni bazı destek unsurlarını da devreye sokabiliriz. Bununla ilgili de çalışmaları hükümetimiz devam ettiriyor. Temel amacımız şu; daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasınlar, Türkiye'nin batısında, kuzeyinde, güneyinde ne varsa; doğusunda, güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz."

"Önümüzdeki bu süreçte 'istihdam, istihdam, istihdam' diyeceğiz"

Son 14 yılda altyapıya çok büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, şimdi bu yatırımlardan istihdama dönük daha fazla fayda elde etme zamanı olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönem her bakımdan istihdamı desteklemeye dönük politikaların çok güçlü bir şekilde ortaya konacağı bir dönem olacaktır. İstihdamı çok önemsiyorum çünkü istihdam sadece ekonomik bir kavram değil bir insanın bir iş bulması, aşının, işinin olması hem ekonomik anlamda önemli hem de sosyal anlamda önemlidir. İşi gücü olan insan daha iyi aile ortamı oluşturabiliyor, çocuklarıyla daha iyi ilgilenebiliyor, sosyal faaliyetlere daha rahat katılabiliyor. Dolayısıyla istihdam dediğimiz, bir insana bir iş bulmak dediğimiz hadise ekonomik olduğu kadar sosyal, kültürel hayatımıza da yansımaları olan bir hadisedir. Her bakımdan da dediğim gibi önümüzdeki bu süreçte 'istihdam, istihdam, istihdam' diyeceğiz ve bunu sağlamak için ne gerekiyorsa onu yapacağız."

Yılmaz'a, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet YılmazBingölBingöl Tekstilkent Projesi

Muhabir Abdullah Çelik

Redaktör Aziz Aslan

Yılmaz: \'Daha Huzurlu Bir Bölge Olsun, İnsanlarımız Daha Rahat Bir Şekilde Yaşasınlar\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yılmaz: 'Daha Huzurlu Bir Bölge Olsun, İnsanlarımız Daha Rahat Bir Şekilde Yaşasınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement