Yırcalı Kadınlar Kömür Toplamak Yerine Sabun Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Yırcalı Kadınlar Kömür Toplamak Yerine Sabun Üretiyor

Yırcalı Kadınlar Kömür Toplamak Yerine Sabun Üretiyor

Üst üste yaşadığı felaketler ile geçim kaynakları yok olan Yırca Köyü sakinlerine, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), alternatif bir geçim kaynağı oluşturdu.

16.12.2015 10:48  Güncelleme: 10:51

Yılbaşında sevdiklerinize el emeği sabun hediye edin

Artık köyde yaşayan kadınlar, termik santralden gelen kömür atıkları içerisinde, kömür aramıyor, mis gibi sabunlar üreterek Türkiye'nin dört bir yanına satıyor. Siz de el emeği, göz nuru bu sabunları, bu yılbaşında sevdiklerinize hediye etmeye ne dersiniz?

Soma'da yaşanan maden faciasından sonra tüm olanakları ile maden işçilerinin ve ailelerinin yanında olan Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), Soma'ya 9, termik santrale 2, kömür dolu atıklara 1 kilometre mesafedeki Yırca Köyü'nde yaşayan kadınların kalkınması için harekete geçti. 6 bin zeytin ağacının da kesilmesi ile birlikte tüm geçim kaynakları yok olan köylü kadınlara yaratılan alternatif gelir modelinin sloganı: "Kömürün isi sabunun misi!" oldu. Artık Yırca Köyü kadınları, mis gibi sabunlar üreterek, Türkiye'nin dört bir yanına satıyor, yılbaşı için hediye alternatifini sizlere sunuyor.

Yılbaşı heyecanını taşıyan geyik, kar tanesi motifi, çam ağacı, noel baba motiflerinin yanı sıra, el emeğinin zarafeti ile hazırlanmış, tamamen kuruma ya da kişiye özel tasarlanan sabunlar da mevcut. 2016'ya girerken sevdiklerinizi bu özel sabunları hediye edebilir, Yırca Köyü'nde yaşayan kadınların yollarına aynı umutla devam etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yırcalı Kadınlar Kömür Toplamak Yerine Sabun Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement