Yola Süt Döküp Fiyatını Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Yola Süt Döküp Fiyatını Protesto Ettiler

Yola Süt Döküp Fiyatını Protesto Ettiler

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Süt Üreticileri Birliği üyeleri, mandıra sahiplerinin süt alım fiyatının litresini 90 kuruştan 70 kuruşa indirilmesini yola süt dökerek protesto etti.220 üyesi bulunan Erdemli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat...

24.01.2013 16:15

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Süt Üreticileri Birliği üyeleri, mandıra sahiplerinin süt alım fiyatının litresini 90 kuruştan 70 kuruşa indirilmesini yola süt dökerek protesto etti.

220 üyesi bulunan Erdemli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ergen, yem ve sanat fiyatlarının aşırı artışı nedeniyle hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, mandıra sahiplerinin de Ulusal Süt Konseyi'ni hiçe sayarak 90 kuruş olan süt alım fiyatını 70 kuruşa indirdiklerini iddia etti. Birlik üyeleri ile beraber basın açıklaması yapan Ergen, "Saman ve yemdeki aşırı artış hem hayvancılığı hem de süt üreticiliğini olumsuz yönde etkilemiştir. Buna rağmen, çiftçimiz geçimini sağlamak için her türlü sıkıntıya katlanmaktadır. Tüm bu olumsuzluklar ortada iken bir de Ulusal Süt Konseyi'nin verdiği 90 kuruşluk süt alım fiyatını bölgedeki mandıra sahipleri 70 kuruşa indirmeleri üreticiyi daha büyük sıkıntıya sokmuştur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın duruma müdahale etmesini bekliyoruz" dedi. Ergen, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatının altında fiyat veren firmalara süt satışı yapmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Süt üreticisi Mahmut Oğuz ise köylü vatandaşlara süt sığırcılığı yapılmak üzere verilen kredileri ödeyemediklerini belirterek hükümetin kredileri ertelemesini istedi. Oğuz, süt üretiminde girdi maliyetinin yüksek olmasına rağmen, süt fiyatının aşağılara çekilmesinin hiçte vicdani olmadığını söyledi.

Üreticiler daha sonra süt tankında bulunan yaklaşık 1.5 tonluk sütü sokağa döktü. - Mersin/ Erdemli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yola Süt Döküp Fiyatını Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement