Zengin İle Fakir Arasındaki Fark Azalıyor - Son Dakika
Güncel

Zengin İle Fakir Arasındaki Fark Azalıyor

Zengin İle Fakir Arasındaki Fark Azalıyor

Almanya'nın En Büyük Sigorta Şirketlerinden Allianz Grubu İlk Defa Yaptığı Dünya Çapındaki Yaşam Standardı Hakkındaki Araştırma Sonuçlarını Yayınladı. Bu Araştırmaya Göre Ekonomik Kriz Döneminden Özelikle Gelişmiş Ülkeler Daha Büyük Zarar Gördü.

17.09.2010 11:09

Almanya'nın en büyük sigorta şirketlerinden Allianz Grubu ilk defa yaptığı dünya çapındaki yaşam standardı hakkındaki araştırma sonuçlarını yayınladı. Bu araştırmaya göre ekonomik kriz döneminden özelikle gelişmiş ülkeler daha büyük zarar gördü.

Fakir ülkeler ise ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde ilerleme kaydettiler. Araştırma çerçevesinde 2000 yılından bu yayana 50 ülkenin gelir durumu dağılımı incelendi. Ekonomik krizden en çok kayba uğrayan ülkeler sırasıyla Amerika, Yunanistan ve İspanya gösteriliyor. Bunun üzerine zengin ile fakir arasındaki uçurumun azaldığını belirten açıklama on yıl öncesine kadar zengin ülkelerin maddi durumu fakirlere göre 135 katı idi ancak şimdi bu sayı 45 katına kadar düştü. Böylece bir orta kesim oluşmuş oluyor. En zengin ülkeler sıralamasında ilk sırayı acık ara fark ile İsviçre aldı. İsvicreyi ise Amerika, Danimarka, Hollanda ve Japonya gibi ülkeler takip etti. Almanya bu sıralamada kendisine sadece 16. sırada yer bulabildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zengin İle Fakir Arasındaki Fark Azalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement