Zigana'da, "Kış Temel Eğitim Kampı" Kuracak - Son Dakika
Güncel

Zigana'da, "Kış Temel Eğitim Kampı" Kuracak

Zigana\'da, "Kış Temel Eğitim Kampı" Kuracak

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Zigana Dağı'nda 5 yıl önce yaşanan çığda ölen 10 dağcı anısına, "Kış Temel Eğitim Kampı" organize edecek Federasyon Başkanı Karaca: "Kampı Zigana Dağı'nda gerçekleştirmemizin sebebi, çığ altında kalarak şehit olan 10 dağcımıza vefa borcumuzu ödemektir"

22.01.2014 11:45

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Zigana Dağı'nda 5 yıl önce yaşanan çığda ölen Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcı anısına, "Kış Temel Eğitim Kampı" organize edecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren dağcılar için her yıl anma töreni düzenlediklerini söyledi.

Karaca, 26 Ocak'ta yapılacak anma töreninin Gümüşhane'de Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacağını belirterek, "Buradaki törenin ardından sporcularımızla Zigana Dağı'na hareket edeceğiz ve burada kamp kuracağız" dedi.

Gümüşhane Valiliği tarafından çığ olayının yaşandığı alana yapılan anıt önünde düzenlenecek törene de katılacaklarını ifade eden Karaca, "Törenden sonra, Kış Temel Eğitim Kampımızı başlatacağız. Kampı Zigana Dağı'nda gerçekleştirmemizin sebebi, çığ altında kalarak şehit olan 10 dağcımıza vefa borcumuzu ödemektir" diye konuştu.

Karaca, Gümüşhane Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün de katkılarıyla gerçekleştirilecek kampın, katılımcılara kış temel eğitimi verilmesi ile başlayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Federasyonumuzun yaz eğitim kampına katılıp başarılı olan sporculara, bu kampta karda yürüme ve kamp kurma teknikleri hakkında bilgi verilecek. Ayrıca karda hayatı idame ettirme, tırmanma, kazma kullanma ve iz açma teknikleri gibi konuları da anlatılacak. 81 ilden 150 dağcının katılacağı ve 7 gün sürecek kampta, sporculara 11 eğitmen tarafından 70 saat pratik ve teorik eğitim verilecek." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zigana'da, 'Kış Temel Eğitim Kampı' Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement