Ziraat Odası Başkanı: Gazipaşa'da Günde 100 Ton Salatalık Çaya Döküldü - Son Dakika
Güncel

Ziraat Odası Başkanı: Gazipaşa'da Günde 100 Ton Salatalık Çaya Döküldü

Ziraat Odası Başkanı: Gazipaşa\'da Günde 100 Ton Salatalık Çaya Döküldü

Antalya Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Rusya krizinin ilk haftasında günde 100 ton dikenli salatalığın Hacımusa Çayı'na döküldüğünü belirterek, "Şu anda fiyatlar yükseldi ama elde salatalık kalmadı" dedi.

23.12.2015 13:11

Antalya Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Rusya krizinin ilk haftasında günde 100 ton dikenli salatalığın Hacımusa Çayı'na döküldüğünü belirterek, "Şu anda fiyatlar yükseldi ama elde salatalık kalmadı" dedi.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Rusya ile yaşanan uçak krizinden 1 ay sonra dikenli salatalık fiyatının 2 TL'ye yükseldiğini söyledi. Rusya'ya ihraç edilen dikenli salatalık bir süre kabul edilmediği için üretici ve ihracatçının zarar gördüğünü vurgulayan Çelik, ilçede yaşanan kaybı çeşitli platformlarda dile getirdiğini kaydetti. Salatalık fiyatının normale döndüğünü, ancak şu an elde kalmadığını aktaran Çelik, krizin ilk 1 haftasında her gün 100 ton salatalığın Hacımusa Çayı'na döküldüğüne dikkati çekti.

'GÜNDE 10 TON SALATALIK BİLE SATILMIYOR'

Dikenli salatalık konusunda Gazipaşa'nın mağdur olduğuna işaret eden Çelik, "Gazipaşamız kadar mağdur hiçbir ilçemiz yok. Elma 2 liradan 1 lira 80 kuruşa düştü, domates 1 lira 50 kuruştan 1 lira 20 kuruşa düştü diyorlar. Biz 'Gazipaşa kendi haline bir ihracatçı yeri buldu. Hacımusa Çayı diye. Oraya döküyor, oradan da hiç para alamıyoruz' diyerek her yerde durumu dile getirdik. Fiyat düzeldi, 2 liraya kadar çıktı ama salatalık kalmadı. Günlük 100 ton salatalık Hacımusa Çayı'na dökülürken şu anda 10 ton salatalık halden çıkmıyor. Zararımız büyük" diye konuştu.

'BAKANLIKTAN HİÇBİR DESTEK YOK'

Gazipaşa'nın ne kadar zarar ettiğiyle ilgili milletvekillerine rapor gönderdiklerini de belirten Çelik, "Bugüne kadar bizim yaptığımız bu çalışmalar dışında çalışma olduğunu tahmin etmiyorum. Vatandaşımızı yanlış yönlendiriyorlar. Şu ana kadar bakanlığımızdan çıkan hiçbir destek yok. Çıkarsa bugünden sonra çıkar. Şahsi olarak umudum var ama kesinlikle verilecek diye bir şey yok" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ziraat Odası Başkanı: Gazipaşa'da Günde 100 Ton Salatalık Çaya Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement