1 Mayıs'a Doğru - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs'a Doğru

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican büyük Türkiye hedefine giden yolda işçinin refahını sağlamayı öncelik olarak belirlediklerini kaydetti.

30.04.2016 18:11

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican büyük Türkiye hedefine giden yolda işçinin refahını sağlamayı öncelik olarak belirlediklerini kaydetti.

Delican, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumsal barışın tesisi, insan emeğinin yüceltilmesi ve emeğiyle geçinen insanların dayanışmasının bugün büyük önem taşıdığını vurguladı.

AK Parti iktidarında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün resmi tatil ilan edildiğine dikkati çeken Bülent Delican, şunları kaydetti:

"Partimiz, insan emeğini, cinsiyet, din, dil, ırk, sosyal statü ayrımı yapmaksızın her zaman en büyük değer olarak görmüştür. Bu nedenle de emekten yana politika ve uygulamalara öncelik vermiştir. İşçilerin dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan etmiştir. Kardeşliğin, sosyal barışın, hoşgörünün yaygınlaşması emekçilerin kalkınması, dayanışması ve haklarını alabilmesiyle mümkündür ki biz daima bu gerçekten hareket ettik. 1 Mayıs'ların şiddet ve kavgadan uzak, birlik, beraberlik, barış ve demokrasinin günü olmasının önünü açtık. Her şeyden önce de alın terinin, emeğin karşılığını verme mücadelesi ve kararlığında olduk."

Alın terinin hakkını almadığı bir ekonomik ve sosyal kalkınmanın mümkün olmadığına işaret eden Delican, "14 yıllık çabamız ve mücadelemizin başarısı da halkımızın bizlere gösterdiği itimat da ülkemizi ayağa kaldıran, bağımsız ve güçlü kılan da emeği kutsal ve esas saymamızdan kaynaklıdır." ifadelerini kullandı.

Bülent Delican, büyük Türkiye hedefine giden yolda işçinin refahını sağlamayı öncelikli saydıklarını vurgulayarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs'a Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement