1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, 1 Mayıs tarihinin, emeğin evrenselleştiği, dünyanın her yerinde emekçilerin taleplerini haykırdığı gün olduğunu belirtti.

29.04.2015 11:43

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, 1 Mayıs tarihinin, emeğin evrenselleştiği, dünyanın her yerinde emekçilerin taleplerini haykırdığı gün olduğunu belirtti.

Oktay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 1886 yılında ABD'nin Chicago kentinde işçilerin günlük 12 saat çalışma süresinin 8 saate indirilmesi talebiyle başlattıkları ve onlarca işçinin ölümüyle sonuçlanan eylemlerin yıl dönümünün 21 Temmuz 1889'da toplanan Uluslararası Enternasyonal İşçi Kurultayı'nda "Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü" ilan edildiğini hatırlattı.

Dünyada olduğu gibi 1 Mayıs'ın her yıl Türkiye'de de emekçiler ve emeğine sahip çıkanlar tarafından kutlandığını dile getiren Oktay, sendika olarak kendilerinin de bu yıl İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek kutlamalar da her zaman olduğu gibi yer alacaklarını belirtti.

Oktay, 1 Mayıs'ın emekçiler açısından taşıdığı öneme işaret ederek, şunları kaydetti:

"1 Mayıs, emeğin, evrenselleştiği gündür. Onun içindir ki, dünyanın her yerinde tüm emekçilerin taleplerini haykırdığı gündür. Bundan dolayıdır ki, emeğin evrenselleştiği 1 Mayıs'ta Emeğe ve emekçilere yapılan saldırılara, kıdem tazminatlarımızı gasp etmeye çalışanlara, dur demek için özel istihdam bürolarına ve esnek çalışmaya hayır demek için asgari ücretin insan onuruna yakışır bir seviyeye getirilmesi için eş ve çocuklarımızla 1 Mayıs'ta alanlardayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement