1. Pertek Dağ Bisikleti Festivali - Son Dakika
Yerel

1. Pertek Dağ Bisikleti Festivali

Sağanak altında gerçekleştirilen yarışlar, çekişmeli anlara sahne oldu Tunceli Valisi Kaymak: "İnşallah barış sürecinin devam etmesi halinde bölgemiz, gelecekte çok daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak”

28.09.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pertek Kaymakamlığınca düzenlenen 1. Dağ Bisikleti Festivali, sağanak altında gerçekleştirilen yarışlarla sona erdi.

Pertek Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte konuşan Vali Osman Kaymak, festivalin, Tunceli ve Pertek için bir ilk olduğunu söyledi.

Bisiklet kullanımının Avrupa'da ve Uzakdoğu'da yaygın olduğunu belirten Kaymak, Türkiye'de ise doktorlar tarafından önerilmesine rağmen bisikletin kullanılmadığını kaydetti.

Bu tür faaliyetlerin, halkın bisiklet kullanmaya alışmasını ve Pertek'in bölgede ön plana çıkmasını sağlayacağını dile getiren Kaymak, "Pertek, Keban Baraj Gölü'nün kenarında güzel ve şirin bir ilçemiz. Diğer faaliyetlerle, özellikle Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımızın uğrak yeri olacağını düşünüyorum. Bu tür faaliyetler ve ileride yapacağımız etkinliklerle turistik anlamda Pertek'in önünü açmaya çalışıyoruz. İnşallah barış sürecinin devam etmesi halinde bölgemiz, gelecekte çok daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

Kaymakam Memiş İnan ise kötü ve elim olaylarla anılan bölgede farklı bir etkinlik yapmak ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 1. Pertek Dağ Bisikleti Festivali'ni düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirten İnan, "Bisiklet sporunun doğası gereği yaşanacak zorluklara rağmen güzel bir yarış olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, yarışlara geçildi. Sağanak altında gerçekleştirilen yarışlara 64 sporcu katıldı. Elit erkekler kategorisinde Bayram Eroğlu, elit kızlar kategorisinde Esra Kürkçü, master 30 erkekler kategorisinde Kamil Akal, U-17 erkekler kategorisinde Rami Can Balcı, master 40 erkekler kategorisinde Mustafa Yıldız ve genç erkekler kategorisinde Seyfullah Ersin Cömert birinci oldu.

Kategorilerinde dereceye girenlere para ödülü ve madalya verildi.

İlçede dün başlayan festival, yarışlarla sona erdi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Pertek Dağ Bisikleti Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement