1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika
Yerel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Dalyan'da kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda renkli görüntüler oluştu.

01.07.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88. yıl dönümü kutlamaları Dalyan İztuzu sahilinde yapıldı.

Kutlamalar kapsamında, deniz şehitleri anısına Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuş, Göcek Liman Başkanlığı Temsilcisi Musa Uykur denize çelenk bıraktı.

Kumsalın Boğazağzı mevkisinde düzenlenen etkinlikte serbest yüzme, hazine sandığını suyun içinden çıkarma, döner direk ve yağlı direk yarışları yapıldı. Yarışlar, plajda ve tur teknelerindeki yerli ve yabancı turistlerce ilgiyle izlendi.

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yük ve insan taşımacılığında denizlerin büyük önemi olduğuna işaret etti. Yılmaz, "Bu bilincin geliştirilmesi konusunda Kabotaj Bayramı ve bu çerçevedeki etkinlikler büyük önem arz ediyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağlı direk ve yüzme yarışlarına katılanlar kıyasıya mücadele etti. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediye ve ödüller verildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement