10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Trabzon Valisi Öz: "Demokrasisi güçlü, kurumlarıyla insan haklarına saygılı, herkesin bugün ve yarınlarından emin yaşadığı bir Türkiye hedefliyoruz"

10.12.2014 17:52

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, demokrasisi güçlü, kurumlarıyla insan haklarına saygılı, herkesin bugün ve yarınlarından emin yaşadığı bir Türkiye hedeflediklerini bildirdi.

Öz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödüllerini verdi.

Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, ödül alan öğrenciler, öğretmenler, veliler ve İnsan Hakları Kurulu üyeleri katıldı.

Öz, törende yaptığı konuşmada, insan hakları sürecinin demokrasiyle aynı anda yürüyen bir süreç olduğunu söyledi.

İnsan haklarının gelişmesi ve kazanımının kolay olmadığını vurgulayan Öz, "Hem inancımızda, hem diğer farklı kaynaklarda, hem de insanlık tarihinde insan haklarıyla ilgili önemli hassasiyetler var. İnsan haklarına yönelik yapılan düzenlemelerin büyük bir çoğunluğu hepimizin bildiği gibi Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve diğer kurullar ve komisyonlarda göze çarpmaktadır" dedi.

Türkiye'de bu süreci yakından takip eden düzenlemeler yapıldığına da dikkati çeken Vali Öz, şunları kaydetti:

"Ülkemiz bu anlamda yapılan düzenlemelerle belli mesafeler kat etti. Türkiye uluslararası mahkemelerde ve kurumlarda özellikle insan hakları ihlalleriyle çok fazla karşı karşıya gelen bir ülke konumundan giderek uzaklaşıyor ama daha alınacak mesafeler var. Kurumlarımıza ve bireysel olarak vatandaşlarımıza düşen görevler var. Bu yönüyle eğitime, bilinçlenmeye, haklarımızı aramaya ve toplumsal olarak bu duyarlılığımızı geliştirmeye ihtiyacımız var. Onun için bu insan hakları günleri toplumsal duyarlılığımızı anlatmak için önemli."

Eserlerinde insan haklarına vurgu yapan öğrencileri kutladığını dile getiren Öz, demokrasisi güçlü, kurumlarıyla insan haklarına saygılı, herkesin bugün ve yarınlarından emin yaşadığı bir Türkiye hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Vali Öz, okullar arasında yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan Ali Bertay Solak'a, şiir yarışmasında birinci olan İdil Bektaş'a ve resim yarışmasında birinci olan Ahmet Kaan Binler'e ödüllerini verirken, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere de ödülleri  İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement