10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika
Yerel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Hatay Valisi Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, mesaj yayımladı.

08.11.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Topaca, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve Anadolu halkının canlarını feda etme uğruna verdiği mücadelenin, dünyada pek çok topluma örnek olduğunu belirtti.

Atatürk'ün ardından bıraktığı eserin büyüklüğünün milletin geleceğe gurur ve güvenle bakmasını sağladığını ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 76'ncı yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma, azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu bakımdan 10 Kasımlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayat felsefesini, mücadelesini ve hedeflerini doğru anlama bakımından çok önemli günlerdir. Bu nedenle 10 Kasım sadece bir matem günü değil, Atatürk'ün bize miras bıraktığı Cumhuriyetin her bakımdan geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi için bir başlangıç tarihidir."

Topaca, ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesini üstüne çıkararak, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde her alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi yapmak hepimizin asli görevi olduğunu da kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin kendilerine her zaman yol gösterip, güç vermeye devam edeceğini belirtti.

Savaş, dünyanın önünde saygıyla eğildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve millet sevgisiyle tarihi başarılara imza atmış bir lider, büyük bir komutan ve devlet adamı olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdığını aktardığı bildirerek, şöyle devam etti:

"Tarihin en büyük liderlerinden biri olan Atatürk'ün en büyük başarılarından biri de Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün en büyük eseri ve aziz Türk milletiyle yazdığı bir destanın adıdır. 10 Kasım bizler için Atamızı anma günü olduğu kadar, atamızın gösterdiği yolda yürüme, ilke ve devrimlerine sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı gösterme günüdür. Bizler var oldukça büyük Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracağız." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement