10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çorum Gazeteciler Cemiyeti başkanı Erzen: "Haberleri ile mağdurun, haklının yanında yer alıp, onların sesini kamuoyunda duyurmaya çalışan gazeteciler, kendi haklarını elde etme konusunda deyim yerindeyse söküğünü dikemeyen terzi konumundadır"

09.01.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Gazeteciler Cemiyeti başkanı Erzen: "Haberleri ile mağdurun, haklının yanında yer alıp, onların sesini kamuoyunda duyurmaya çalışan gazeteciler, kendi haklarını elde etme konusunda deyim yerindeyse söküğünü dikemeyen terzi konumundadır" dedi.

Erzen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çalışan Gazeteciler Günü'nün 1961 Anayasası'nda gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kabul edildiğini ancak 12 Mart 1971 askeri müdahalesi sonrasında bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' olarak değiştirildiğini anımsattı.

Gazetecilerin, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gibi çok önemli bir kamu görevini yerine getirdiğine dikkati çeken Erzen, mesajında şunları kaydetti:

"Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesidir. Üstlendikleri bu çok önemli göreve karşın, çalışma şartları, özlük hakları, iş güvenliği, basın özgürlüğü konularında sorunlar yaşamaktadırlar. Dünyanın bazı coğrafyalarında devam eden savaşlarda sivil halkla birlikte gazeteciler de hedef alınmakta, görevlerini yaparken öldürülmektedirler. Türkiye genelinde gazetecilerin çoğu özlük hakları ve iş güvenliğinden yoksun, yetersiz ücret karşılığında, ağır iş koşullarında çalışmaktadır. Haberleri ile mağdurun, haklının yanında yer alıp, onların sesini kamuoyunda duyurmaya çalışan gazeteciler, kendi haklarını elde etme konusunda deyim yerindeyse söküğünü dikemeyen terzi konumundadır."

Bu noktada meslek kuruluşlarının daha aktif, etkili ve yaptırımı olan kuruluşlar haline gelmesi gerektiğine vurgu yapan Erzen, "Ayrıca toplumun da meslek etiğini yerlerde süründürmeyen gazetecileri sahiplenmesi gerekmektedir. Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, önümüzdeki 10 Ocakların sorunlarımızın çözüldüğü günler olmasını diliyorum" dedi.

Erzen, BİK Genel Kurulu üyeliğine yeniden aday

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu'nda Anadolu gazete sahiplerini temsil etmek üzere yeniden aday olduğunu açıkladı.

İki yıl önce BİK Genel Kurulu üyeliğine seçilen Erzen, 31 Ocak Cumartesi günü Ankara'da yapılacak BİK Anadolu Gazetece Sahipleri Temsilciliği seçimine  Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı ve Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan ile birlikte yeniden aday olduğunu duyurdu.

Yurt genelinde resmi ilan alan bin 200'ü aşkın gazete sahibinin oy kullanacağı BİK Genel Kurulu'nda 36 kişilik Genel Kurul üyesinin seçileceğine vurgu yapan Erzen, seçilen üyelerin 2 yıl süreyle genel kurulda görev yapacağını, kendisinin seçilmesi durumunda ise BİK Genel Kurulu'nda Anadolu gazete sahiplerini temsil edeceğini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement