1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi - Son Dakika
Güncel

1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi

1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi

Zonguldak'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tavuk ve Kültür Festivali'nde, 1001 tavuk ay- yıldız şeklinde yan yana dizilip aynı anda tenekede pişirildi.

10.05.2015 16:35  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tavuk ve Kültür Festivali'nde, 1001 tavuk ay- yıldız şeklinde yan yana konulan çubuklara takılırken, üzerine teneke kapatılarak aynı anda pişirildi.

'1001 TENEKE TAVUK KEBABI YEMEYE DAVETLİSİNİZ'

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği'nin, kaymakamlık ve belediye başkanlığının desteği ile '1001 teneke tavuk kebabı yemeye davetlisiniz' sloganı adı altında düzenlediği festival, Devrek Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

FESTİVAL MEŞALESİ YAKILDI

Gökçebey Şehir Stadı'nda sona eren yürüyüşün ardından festival meşalesi Birlik Başkanı Osman Bayraklı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yakıldı.

AMAÇ İLÇEYİ TANITMAK

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği Başkanı Osman Bayraklı, ilçeyi tanıtmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini söyledi.

"BU FESTİVAL DÜNYADA BİR İLK"

Festivalin birinci yılında 300, ikinci yılında 500, bu yıl ise 1001 tavuk pişirdiklerini belirten Bayraklı, "Bundan sonraki festivalimizi sayın Valimiz nereyi uygun görürse orada yapmayı hedefliyoruz. Bu festivalin dünyada bir ilk olduğunu iddia ediyorum" dedi.

AY-YILDIZ ŞEKLİNDE YAN YANA PİŞİRİLDİLER

Konuşmaların ardından, statta ay-yıldız şeklinde yan yana toprağa monte edilen ağaç çubuklara takılan ve üzeri boş teneke ile kapatılan 1001 tavuğun pişirilmesine geçildi.

PİLAVLA BERABER HALKA DAĞITILDI

Davetliler, üzerine gaz yağı dökülen tenekelerin etrafındaki odun ve talaşları meşalelerle tutuşturdu. 1001 tavuk aynı anda teneke içinde pişirilerek pilavla birlikte halka dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • nızanım: oylar hdp ye ağa 22 16 Yanıtla
  • celil: Inadina mhp 11 18 Yanıtla
  • ..: Arkadaslar temiz masum tavuklari siyasete alet etmeyelim. 16 3 Yanıtla
  • Yhytrn: Inadına HDP 12 7 Yanıtla
  • Türkiyem: Hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp 9 8 Yanıtla
  • muhammed: bu nasıl bir işsizliktir arkadaşşş. . . 12 2 Yanıtla
  • SAM55: HADİ TAVUK NEYSEDE KÜLTÜRÜNÜZ NE LA 11 1 Yanıtla
  • Ahmet: haram zıkkım olsun Alahın verdiği rızık bu şekilde kullanılmamalı 1 11 Yanıtla
  • engin: Ak gençlik sahip çık gelecegine 2 9 Yanıtla
  • bayrakta tavuk yarinda mayo ic camasir: kabeden pasta kurandan kurabiye bakara zaten makara simdide bayraktan tavuk bide selahattin demirtasa taksimi kabeye benzetti iftirasi atan zavalliar , , bunu bir kürt yapsaydi simdi demedik laf birakmamistiniz 4 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement