101. Yılda 101 Motosiklet 101 Gazi Sürüşü" Projesi - Son Dakika
Güncel

101. Yılda 101 Motosiklet 101 Gazi Sürüşü" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Motorsikletçiler ve gazilerden detaylar İstanbul'daki bazı motosiklet derneklerinin üyeleri ile muharip gaziler, Çanakkale Savaşlarının 101. yılı etkinlikleri kapsamında bir araya geldi İstanbul'da faaliyet gösteren bazı motosiklet derneklerinin üyeleri ile muharip gaziler, Çanakkale Savaşlarının 101. yılı etkinlikleri kapsamında "101. Yılda 101 Motosiklet 101 Gazi Sürüşü" projesi için Çanakkale'de buluştu.

20.05.2016 23:06

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Motorsikletçiler ve gazilerden detaylar

İstanbul'daki bazı motosiklet derneklerinin üyeleri ile muharip gaziler, Çanakkale Savaşlarının 101. yılı etkinlikleri kapsamında bir araya geldi

İstanbul'da faaliyet gösteren bazı motosiklet derneklerinin üyeleri ile muharip gaziler, Çanakkale Savaşlarının 101. yılı etkinlikleri kapsamında "101. Yılda 101 Motosiklet 101 Gazi Sürüşü" projesi için Çanakkale'de buluştu. Çanakkale Savaşlarının geçtiği Gelibolu Yarımadası'ndaki tarihi alanları, şehitlikleri ve anıtları ziyaret eden motosiklet tutkunları, Çanakkale Valiliği karşısındaki Morabbin Park'ta Vali Vekili Saim Eskioğlu tarafından karşılandı.

Eskioğlu, Türkiye'deki motosiklet sevdasının gelişimini zevk ve hayranlıkla izlediğini söyledi.

Motosiklet sevdasının evrilerek projeler ile buluşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Eskioğlu, "Hem milli manevi değerlerimize katkı sağlayacak boyuta ulaşması hem de sosyal ve kültürel faaliyete öncülük etmesi, motosiklet sporunun bu şekilde anlaşılması ve yaygınlaştırılmasına önem veriyoruz." diye konuştu.

"Demir atlarımıza biniyoruz"

Özgürlük Sürücüleri Motosiklet Kulübü Başkanı Emre Mühürdaroğlu ise etkinliğe İstanbul'daki diğer motosiklet dernek ve kulüplerinin de destek verdiğini belirtti. Motosiklet kulüplerinin de atalardan kalan akıncı geleneği gibi faaliyet gösterdiğini dile getiren Mühürdaroğlu, şunları kaydetti: "Bizler artık at yerine motosiklet kullanıyoruz. Demir atlarımıza biniyoruz. Milliyetçi ve vatanını seven insanlardan oluşan bu ekip, ülke için çok şeyler yapmış, bize bu ülkeyi hediye etmiş, onların sayesinde sokaklarda özgürce motosikletlerimizi kullanıp gezilerimizi sürdürebildiğimiz gazilerimize teşekkür etmek amacıyla bu organizasyonu düzenledik. Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi bize şunu ifade ediyor, düşmanlarımıza Türk milletini anlatıyor. Türkiye'de yaşayanlara da nasıl bir atanın evladı olduğunu hatırlatıyor."

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kendigel de böyle bir etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, "Bizden sonra inşallah bu gazilik kalmasın, yok olsun. Herkes huzur içinde mutlu ve rahat yaşasın. Savaşta yaşanan şartların ne kadar kötü olduğunu bizler biliyoruz. Bizler artık böyle şeyler istemiyoruz. Dileriz bu savaşlar biter, yok olur." ifadelerini kullandı.

101. Yılda 101 Motosiklet 101 Gazi Sürüşü" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 101. Yılda 101 Motosiklet 101 Gazi Sürüşü' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement